Βρίσκεστε εδώ:  / ΙΑΤΡΙΚΑ / ΥΓΕΙΑ / Αλλεργίες: Ποια λάθη πρέπει να αποφεύγουμε
Αλλεργίες: Ποια λάθη πρέπει να αποφεύγουμε

Αλλεργίες: Ποια λάθη πρέπει να αποφεύγουμε

Με τον ερχομό της Άνοιξης ξεκινάει και η περίοδος που τα αλλεργικά συμπτώματα κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους σε περισσότερους ανθρώπους.

Υπάρχουν ορισμένα απλά πράγματα που ίσως κάνετε και επιδεινώνετε τον κίνδυνο έξαρσης των αλλεργιών αυτή την εποχή.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Αφήνετε τα παράθυρα ανοιχτά: Αν εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας έχετε ευαισθησία στην γύρη, προσπαθήστε να έχετε τα παράθυρα του σπιτιού κλειστά αυτή την περίοδο. Μάλιστα, αν έχετε μονάδα air-condition, είναι καλό να την λειτουργείτε επειδή περιέχει φίλτρα που μπορούν να μειώσουν την γύρη στην εσωτερική ατμόσφαιρα του σπιτιού έως και 30%.

Καθυστερείτε να πάρετε τα φάρμακα για τις σας: Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των αλλεργιών, είναι η . Είναι καλό να ξεκινήσετε να παίρνετε τα φάρμακα που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας πριν ξεκινήσει η περίοδος που τα γεμίζουν την ατμόσφαιρα με γύρη. Το ίδιο ισχύει και αν ξέρετε ότι θα επισκεφτείτε κάποιον φίλο που έχει ίσως ή κατοικίδια. Πάρτε το φάρμακό σας προτού ξεκινήσετε για να τον επισκεφθείτε.

Πάτε για ακατάλληλες ώρες: Αν σας αρέσει η γυμναστική, όπως το ή το σε εξωτερικό χώρο, τότε αποφύγετε να το κάνετε τις πρωινές ώρες. Τα και τα δέντρα απελευθερώνουν την γύρη κυρίως το πρωί και αργά το απόγευμα, οπότε εκείνες τις ώρες η ατμόσφαιρα είναι πιο επιβαρυμένη για εσάς.

Υποτιμάτε την χρησιμότητα ενός αυτόματου καθαριστή αέρος: Όπως και το air-condition, τα μηχανήματα αυτά περιέχουν φίλτρα που αφαιρούν μεγάλο ποσοστό των σωματιδίων σκόνης και γύρης από την ατμόσφαιρα του σπιτιού. Να θυμάστε ότι αν δεν έχετε τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά, αυτά τα μηχανήματα δεν θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν ουσιαστικά.

Αγνοείτε τα συμπτώματα: Πολλοί άνθρωποι εκδηλώνουν τα πρώτα συμπτώματα αλλεργιών μετά από χρόνια που δεν έχουν κανένα τέτοιο πρόβλημα. Είναι πιθανό να αναπτύξετε αλλεργικές αντιδράσεις σε πηγές (γύρη, κατοικίδια, σκόνη κλπ) που δεν σας επηρέαζαν παλιότερα.

Δεν καθαρίζετε τακτικά το πάπλωμά σας: Τα περισσότερα παπλώματα περιέχουν πούπουλα, τα οποία μπορεί να είναι πηγή αλλεργιών, ειδικά όσο παλιότερο είναι το πάπλωμα και αρχίζει να φθείρεται. Το ίδιο ισχύει και για τα μαξιλάρια σας. Τα μαξιλάρια που είναι παραγεμισμένα με συνθετικά υλικά, όπως ίνες ύφανσης από πολυεστέρα, είναι καλύτερη επιλογή για άτομα με .

Κοιμάστε μαζί με το κατοικίδιό σας: Ακόμα και αν δεν είστε αλλεργικοί στα κατοικίδια, εκείνα μεταφέρουν σκόνη, γύρη και άλλους αλλεργιογόνους παράγοντες από το εξωτερικό μέσα στον χώρο που κοιμάστε.

Πηγή: onmed.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

  • Τελευταίος ύπνος για 25χρονο στο Βόλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/zUjCfM8Q51 -

  • Στο Νοσοκομείο 4 άτομα μετά από #τροχαίο στον περιφερειακό #τροχαίο - https://t.co/PDDmRA6Eww -

"Αλιεύοντας" την είδηση