Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Αλλεργίες: Ποια λάθη πρέπει να αποφεύγουμε
Αλλεργίες: Ποια λάθη πρέπει να αποφεύγουμε

Αλλεργίες: Ποια λάθη πρέπει να αποφεύγουμε

Με τον ερχομό της Άνοιξης ξεκινάει και η που τα αλλεργικά συμπτώματα κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους σε περισσότερους ανθρώπους.

Υπάρχουν ορισμένα απλά πράγματα που ίσως κάνετε και επιδεινώνετε τον κίνδυνο έξαρσης των αλλεργιών αυτή την εποχή.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Αφήνετε τα παράθυρα ανοιχτά: Αν εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας έχετε ευαισθησία στην γύρη, προσπαθήστε να έχετε τα παράθυρα του σπιτιού κλειστά αυτή την περίοδο. Μάλιστα, αν έχετε μονάδα air-condition, είναι καλό να την λειτουργείτε επειδή περιέχει φίλτρα που μπορούν να μειώσουν την γύρη στην εσωτερική ατμόσφαιρα του σπιτιού έως και 30%.

Καθυστερείτε να πάρετε τα για τις αλλεργίες σας: Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των αλλεργιών, είναι η πρόληψη. Είναι καλό να ξεκινήσετε να παίρνετε τα φάρμακα που σας έχει συστήσει ο σας πριν ξεκινήσει η που τα γεμίζουν την ατμόσφαιρα με γύρη. Το ίδιο ισχύει και αν ξέρετε ότι θα επισκεφτείτε κάποιον φίλο που έχει ίσως ή κατοικίδια. Πάρτε το φάρμακό σας προτού ξεκινήσετε για να τον επισκεφθείτε.

Πάτε για τρέξιμο ακατάλληλες ώρες: Αν σας αρέσει η γυμναστική, όπως το τρέξιμο ή το περπάτημα σε εξωτερικό χώρο, τότε αποφύγετε να το κάνετε τις πρωινές ώρες. Τα και τα δέντρα απελευθερώνουν την γύρη κυρίως το πρωί και αργά το απόγευμα, οπότε εκείνες τις ώρες η ατμόσφαιρα είναι πιο επιβαρυμένη για εσάς.

Υποτιμάτε την χρησιμότητα ενός αυτόματου καθαριστή αέρος: Όπως και το air-condition, τα αυτά περιέχουν φίλτρα που αφαιρούν μεγάλο ποσοστό των σωματιδίων σκόνης και γύρης από την ατμόσφαιρα του σπιτιού. Να θυμάστε ότι αν δεν έχετε τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά, αυτά τα δεν θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν ουσιαστικά.

Αγνοείτε τα συμπτώματα: Πολλοί άνθρωποι εκδηλώνουν τα πρώτα συμπτώματα αλλεργιών μετά από χρόνια που δεν έχουν κανένα τέτοιο πρόβλημα. Είναι πιθανό να αναπτύξετε αλλεργικές αντιδράσεις σε πηγές (γύρη, κατοικίδια, σκόνη κλπ) που δεν σας επηρέαζαν παλιότερα.

Δεν καθαρίζετε τακτικά το πάπλωμά σας: Τα περισσότερα παπλώματα περιέχουν πούπουλα, τα οποία μπορεί να είναι πηγή αλλεργιών, ειδικά όσο παλιότερο είναι το πάπλωμα και αρχίζει να φθείρεται. Το ίδιο ισχύει και για τα μαξιλάρια σας. Τα μαξιλάρια που είναι παραγεμισμένα με συνθετικά υλικά, όπως ίνες ύφανσης από πολυεστέρα, είναι καλύτερη για άτομα με αλλεργίες.

Κοιμάστε μαζί με το κατοικίδιό σας: Ακόμα και αν δεν είστε αλλεργικοί στα κατοικίδια, εκείνα μεταφέρουν σκόνη, γύρη και άλλους αλλεργιογόνους παράγοντες από το εξωτερικό περιβάλλον μέσα στον χώρο που κοιμάστε.

Πηγή: onmed.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση