Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Αλ. Μεϊκόπουλος: Χωρίς υγειονομική επάρκεια η έναρξη λειτουργίας του Κέντρου κορωναϊού του Κ.Υ. Βόλου
Αλ. Μεϊκόπουλος: Χωρίς υγειονομική επάρκεια η έναρξη λειτουργίας του Κέντρου κορωναϊού του Κ.Υ. Βόλου

Αλ. Μεϊκόπουλος: Χωρίς υγειονομική επάρκεια η έναρξη λειτουργίας του Κέντρου κορωναϊού του Κ.Υ. Βόλου

 

 

Ελλείψεις σε προσωπικό και περιορισμένος αριθμός εξετάσεων covid

Την αδυναμία της ς να διαχειριστεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την έξαρση της πανδημίας του κορωναϊού  και τη συμμετοχή των πρωτοβάθμιων δομών υγείας στην αντιμετώπισή της, ανέδειξε για ακόμα μία φορά με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , ο οποίος επεσήμανε ότι το Κέντρο Ελέγχου εμπύρετων νοσημάτων για κορωναϊό του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) Βόλου, δεν λειτουργεί με υγειονομική επάρκεια.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής, «για την κάλυψη του ωραρίου (7.00-21.00) του Κέντρου Ελέγχου εμπύρετων νοσημάτων για κορωνοϊό του Κ.Υ. Βόλου, χρειάζεται να επιστρατεύονται οι γενικοί από τα περιφερειακά ΚΥ του Νομού, παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα αυτών αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης σε ». Τον μήνα Οκτώβριο, για να πραγματοποιηθεί το εβδομαδιαίο πρόγραμμα λειτουργίας του υ κορονοϊού στο Βόλο, υπογράφηκε η μετακίνηση γενικών γιατρών από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και το .

Η κατάσταση στο Κ.Υ. Βόλου δεν φαίνεται να βελτιώνεται για τον τρέχοντα μήνα, σύμφωνα και με του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας (ΙΣΜ). «Το Κέντρο Ελέγχου εμπύρετων νοσημάτων του Κ.Υ. Βόλου, υπολείπεται σε απαραίτητο αριθμό ιατρών προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικά στις δύο βάρδιες που προβλέπεται να λειτουργήσει και οι ανάγκες του συνεχίζουν να καλύπτονται με μετακινήσεις από περιφερειακά Κ.Υ. και από τους ελάχιστους ιατρούς του Κ.Υ. Βόλου», ανέφερε ο βουλευτής.

Ο δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει και την τραγελαφική κατάσταση που έχει δημιουργήσει η οδηγία της 5ης Υγειονομικής ς προς το ΚΥ Βόλου, σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των εξετάσεων για κορωναϊό (εξέταση με ρινοφαρυγγικό επίχρισμα και αποτελέσματα μέσω του μοριακού αναλυτή) θα πρέπει να φτάνει μόνο μέχρι τις 10 ημερησίως και να πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού.

Ο βουλευτής τόνισε, ότι η διενέργεια περιορισμένου αριθμού εξετάσεων για κορωναϊό από το Κέντρο Υγείας, δεν συμβάλει στην αποτελεσματική αποσυμφόρηση του , αλλά ούτε και στην επαρκή εξυπηρέτηση των πολιτών της Μαγνησίας και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να στελεχώσει άμεσα το Κέντρο Υγείας Βόλου με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, που θα επιτρέψει την υγειονομικά επαρκή λειτουργία του Κέντρου Ελέγχου εμπύρετων νοσημάτων για κορωναϊό και την ορθή υγειονομική κάλυψη των πολιτών της Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση