Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Άκου την καρδιά σου: Δωρεάν διαδραστικό σεμινάριο για την κολπική μαρμαρυγή
Άκου την καρδιά σου: Δωρεάν διαδραστικό σεμινάριο για την κολπική μαρμαρυγή

Άκου την καρδιά σου: Δωρεάν διαδραστικό σεμινάριο για την κολπική μαρμαρυγή

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 στις 11 π.μ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Μια πρωτοποριακή εκδήλωση που απευθύνεται σε ασθενείς και μη και δεν θα θυμίζει σε τίποτα ιατρικό συνέδριο διοργανώνει την Κυριακή στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας η και το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του γήρατος, του Καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Οι διοργανωτές το ονομάζουν διαδραστικό σεμινάριο και ουσιαστικά πρόκειται για έναν ανοιχτό διάλογο μεταξύ ιατρών και ασθενών. Εκεί οι πλέον εξειδικευμένοι καρδιολόγοι θα επιχειρήσουν μέσα από κατανοητές ομιλίες και γραφικές αναπαραστάσεις να εξηγήσουν τη λειτουργία της καρδιάς, τα συμπτώματα της κολπικής μαρμαρυγής και τις υπάρχουσες θεραπείες που είναι διαθέσιμες.

Η κολπική μαρμαρυγή είναι μια από τις συχνότερες και σημαντικότερες μορφές αρρυθμίας. Αφορά περισσότερους από 200 χιλιάδες Έλληνες κι όμως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν ότι πάσχουν από τη νόσο.

Όπως αναφέρει ο Χριστόδουλος Στεφανάδης «η κολπική μαρμαρυγή αφορά περισσότερους από 200.000 Έλληνες και οι μισοί από αυτούς δεν τυγχάνουν της βέλτιστης αντιμετώπισης με βάση στοιχεία Εθνικών και Ευρωπαϊκών καταγραφών, αυξάνοντας τον κίνδυνο για δυσμενή καρδιαγγειακά συμβάντα, με κυριότερο αυτών το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο».

Το 1ο διαδραστικό σεμινάριο με τη συμμετοχή ασθενών και τίτλο «‘Ακου την καρδιά σου» έχει ελεύθερη είσοδο για όλους και θα συμμετάσχουν ακόμα ο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Φίλιππος Τρυποσκιάδης, και οι καρδιολόγοι Χαράλαμπος Κοσσυβάκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Ελευθέριος Καλέργης, Γιώργος Λάζαρος, Δημήτιος Τσιαχρής και Αντώνιος Σιδέρης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση