Βρίσκεστε εδώ:  / ΥΓΕΙΑ / Αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εγκατέστησε η ΛΕΔ σε κεντρικό σημείο τoυ Βόλου
Αυτόματο  εξωτερικό απινιδωτή εγκατέστησε η ΛΕΔ σε κεντρικό σημείο τoυ Βόλου

Αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εγκατέστησε η ΛΕΔ σε κεντρικό σημείο τoυ Βόλου

Αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εγκατέστησε η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων (ΛΕΔ) σε κεντρικό σημείο της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Δημητριάδος με Κουμουνδούρου.

Ο απινιδωτής βρίσκεται σε κατάστημα έξω από το οποίο υπάρχει σχετική σήμανση και θα μπορούν να το χρησιμοποιούν οι όποτε χρειαστεί και είναι δωρεά της οικογένειας του Ορέστη Λουκιπούδη που πνίγηκε πριν ένα μήνα περίπου στο Λεφόκαστρο.

Ο πρόεδρος της ΛΕΔ Βασ. Ηλιόπουλος εξήγησε ότι η Λέσχη διέθετε έναν απινιδωτή, ο οποίος έπαθε ζημιά και η επισκευή του κόστιζε 800 ευρώ και κρίθηκε απαγορευτική.

Ο ίδιος είπε ότι ο νέος απινιδωτής είναι αυτόματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οποιοδήποτε και μπορεί να επαναφέρει στη ζωή κάποιον που θα υποστεί καρδιακό επεισόδιο.

Να σημειωθεί ότι εξωτερικοί απινιδωτές πρέπει να βρίσκονται σε σημεία που συγκεντρώνονται πάνω από 170 άτομα, αλλά στην Ελλάδα δεν υφίστανται σχεδόν πουθενά.

Επίσης, ενώ στη το ποσοστό επαναφοράς με απινιδωτή, ατόμων που υπέστησαν καρδιακή προσβολή, κυμαίνεται στο 30%-40% και στην Ελλάδα μόνο 2%.

Ο κ. Ηλιόπουλος διευκρίνισε ότι λειτουργεί στο Βόλο για πρώτη φορά-πέρα από αυτούς που διαθέτει το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο- και μπορούν οι να το χρησιμοποιούν σε ώρες λειτουργίας των καταστημάτων και τόνισε ότι πρέπει κάποια στιγμή η πόλη να διαθέτει τα συγκεκριμένα μηχανήματα.

Ο ίδιος είπε τέλος, ότι ένας απινιδωτής θα εγκατασταθεί σε ένα μήνα και στο κτήριο της πρώην ΝΑΜ.

apinidotis (1)apinidotis

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

  • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

  • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση