Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εγκατέστησε η ΛΕΔ σε κεντρικό σημείο τoυ Βόλου
Αυτόματο  εξωτερικό απινιδωτή εγκατέστησε η ΛΕΔ σε κεντρικό σημείο τoυ Βόλου

Αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εγκατέστησε η ΛΕΔ σε κεντρικό σημείο τoυ Βόλου

Αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εγκατέστησε η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων (ΛΕΔ) σε κεντρικό σημείο της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Δημητριάδος με Κουμουνδούρου.

Ο απινιδωτής βρίσκεται σε κατάστημα έξω από το οποίο υπάρχει σχετική σήμανση και θα μπορούν να το χρησιμοποιούν οι πολίτες όποτε χρειαστεί και είναι δωρεά της οικογένειας του Ορέστη Λουκιπούδη που πνίγηκε πριν ένα μήνα περίπου στο Λεφόκαστρο.

Ο πρόεδρος της ΛΕΔ Βασ. εξήγησε ότι η Λέσχη διέθετε έναν απινιδωτή, ο οποίος έπαθε ζημιά και η επισκευή του κόστιζε 800 ευρώ και κρίθηκε απαγορευτική.

Ο ίδιος είπε ότι ο νέος απινιδωτής είναι αυτόματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οποιοδήποτε και μπορεί να επαναφέρει στη ζωή κάποιον που θα υποστεί καρδιακό επεισόδιο.

Να σημειωθεί ότι εξωτερικοί απινιδωτές πρέπει να βρίσκονται σε σημεία που συγκεντρώνονται πάνω από 170 άτομα, αλλά στην δεν υφίστανται σχεδόν πουθενά.

Επίσης, ενώ στη Ευρώπη το ποσοστό επαναφοράς με απινιδωτή, ατόμων που υπέστησαν καρδιακή προσβολή, κυμαίνεται στο 30%-40% και στην μόνο 2%.

Ο κ. διευκρίνισε ότι λειτουργεί στο Βόλο για πρώτη φορά-πέρα από αυτούς που διαθέτει το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο- και μπορούν οι πολίτες να το χρησιμοποιούν σε ώρες λειτουργίας των καταστημάτων και τόνισε ότι πρέπει κάποια στιγμή η πόλη να διαθέτει τα συγκεκριμένα μηχανήματα.

Ο ίδιος είπε τέλος, ότι ένας απινιδωτής θα εγκατασταθεί σε ένα μήνα και στο κτήριο της πρώην ΝΑΜ.

apinidotis (1)apinidotis

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση