Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή ζητά η ΔΑΣ ΟΤΑ
Υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή ζητά η ΔΑΣ ΟΤΑ

Υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή ζητά η ΔΑΣ ΟΤΑ

Υποχρεωτική δίχρονη προσχολική για όλα τα παιδιά ζητά η παράταξη του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ ΔΑΣ ΟΤΑ, που καλεί τους εργαζόμε σε στάση ς την Πέμπτη 11 Μαΐου.

Όπως αναφέρει, μετά από δύο χρόνια αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εξαγγέλλεται για άλλη μια φορά, η 2χρονη υποχρεωτική προσχολική .

Η ΔΑΣ ΟΤΑ επιτίθεται στην πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του ΠΑΣΥΒΝ που κάθε χρόνο κινητοποιούνται στο όνομα της οικογένειας και ενάντια στη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής «γιατί θα τους πάρει την πελατεία, τη στιγμή που στους παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, χιλιάδες συνάδελφοι μας (παιδαγωγοί και βοηθητικό προσωπικό) δουλεύουν με κάθε είδους εργασιακή σύμβαση, με τσεκουρεμένα εργασιακά δικαιώματα και ακόμη περισσότεροι είναι στην ουρά της ανεργίας. Χιλιάδες παιδιά της προσχολικής ηλικίας δε βρίσκουν μια θέση στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία. Χιλιάδες γονείς, πρέπει να φλερτάρουν, τουλάχιστον, με την εξαθλίωση για να βρουν μια θέση σε αυτούς. Η δουλειά μας, εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό, έχει εντατικοποιηθεί. επιχειρηματική δράση στο χώρο της αγωγής του παιδιού αλωνίζει και απολαμβάνει, ως ισότιμος εταίρος, τη δημόσια χρηματοδότηση».

Σύμφωνα με την παράταξη το χρόνιο αίτημα της υποχρεωτικότητας της 2χρονης προσχολικής αγωγής δημόσιας και δωρεάν, ενταγμένης στην ανάγκη του ενιαίου 12χρονου σχολείου, δεν έρχεται σε ααράθεση με την ανάγκη της πάλης για πλήρη και ολοκληρωμένη των δημόσιων δωρεάν δομών αγωγής και φροντίδας βρεφών και νηπίων με αποκλειστική ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμε στο Δήμο να συμμετάσχουν μαζικά την Πέμπτη 11 Μαΐου στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 7:00 μέχρι τις 12:00, παλεύοντας με την εργατική λαϊκή οικογένεια για:
1. Αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους Δωρεάν παιδικούς σταθμούς. Με γενναία και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. γηση κάθε εισφοράς των γονιών. Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.
2. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους Σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων σε παιδαγωγικό, βοηθητικό προσωπικό, με πλήρη μισθολογικά – εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
3. Να ολοκληρωθεί άμεσα ο καταλληλόλητας των Παιδικών Σταθμών και να εκπονηθεί ταχύτατα πρόγραμμα επισκευών και άλλων αναγκαίων παρεμβάσεων. Δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, τόσων που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών. Αποκλειστική διάθεση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την επέκταση και ενίσχυση των δημόσιων δομών και όχι χρηματοδότηση των ιδιωτών.
4. Προτεραιότητα για τα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών, των ανέργων, των μεταναστών, των φτωχών αυτοαπασχολουμένων, που σήμερα δεν μπορούν να καταγραφούν ούτε καν στους καταλόγους των ανέργων και των φτωχών αγροτών.
5. Ενιαίο, παιδαγωγικά αναβαθμισμένο και επιστημονικά θεμελιωμένο πρόγραμμα αγωγής και φροντίδας του παιδιού με βάση τις ανάγκες της κάθε ηλικίας ώστε να αναπτύσσεται σωματικά, νοητικά, και να κοινωνικοποιείται ομαλά το παιδί.
6. Ενιαίες Παιδαγωγικές σχολές, με Τμήματα προσχολικής ηλικίας που θα αποφοιτούν οι παιδαγωγοί αυτής της ηλικίας και θα έχουν τις γνώσεις και την παιδαγωγική κατάρτιση για να δουλέψουν με κάθε ηλικιακή ομάδα της προσχολικής ηλικίας.
7. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής των παιδιών στους Σταθμούς.

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση συνολικά στην αντιλαϊκή επίθεση τις κυβέρνησης στην απεργία στις 17 Μαΐου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση