Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Στην Εισαγγελία Κιλκίς για το θέμα των μεταναστών προσφεύγει η κοινότητα της Ειδομένης
Στην Εισαγγελία Κιλκίς για το θέμα των μεταναστών προσφεύγει η κοινότητα της Ειδομένης

Στην Εισαγγελία Κιλκίς για το θέμα των μεταναστών προσφεύγει η κοινότητα της Ειδομένης

Την παρέμβαση της εισαγγελίας προκειμένου να προστατευθούν οι περιουσίες κατοίκων της ς θα ζητήσει αύριο η τοπική κοινότητα ς σε που θα έχει η πρόεδρος της κοινότητας Ξανθούλα Σουπλή με την εισαγγελέα .

«Η κατάσταση είναι πλέον εκρηκτική. Όσοι δεν μπορούν να περάσουν από την ουδέτερη ζώνη στην ΠΔΜ, βρίσκονται “εγκλωβισμένοι” εδώ και 13 μέρες στην περιοχή μας και έχουν αρχίσει να δημιουργούν προβλήματα στο χωριό που αριθμεί μόλις 50 σπίτια» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Σουπλή.

Περιγράφοντας την κατάσταση, τονίζει ότι έχουν σημειωθεί τα κλοπών από αυλές σπιτιών -κλέψανε ακόμη και φιάλη υγραερίου- ενώ σε μία περίπτωση, μετανάστες διέρρηξαν σπίτι, το οποίο ιδιοκτήτες επισκέπτονται κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

«Φωνάξαμε την αστυνομία για να επιληφθεί του γεγονότος ενώ βλέπουμε συνέχεια να ξηλώνουν ακόμα και ξύλινα περβάζια για να τα κάψουν και να ζεσταθούν», τονίζει η κ. Σουπλή, προσθέτοντας ότι οι λιγοστοί του χωριού είναι τρομοκρατημένοι και ζητούν παρέμβαση από την εισαγγελία.

«Πολλές φορές, μετανάστες μεθούν και μπαίνουν στις αυλές ζητώντας φαγητό και τουαλέτα» αναφέρει χαρακτηριστικά, ζητώντας από την κυβέρνηση να δοθεί άμεσα μία λύση γι' αυτούς τους ανθρώπους.

Πάντως, σύμφωνα με τον Αντώνη Ρήγα από τους ιατρούς Χωρίς Σύνορα, στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων, στην ουδέτερη ζώνη ς – ΠΓΔΜ, δεν «πέφτει καρφίτσα» αφού εκατοντάδες μετανάστες στους οποίους έχει απαγορευθεί η διέλευση, παραμένουν επί μέρες ευελπιστώντας να αλλάξει η κατάσταση και να τους επιτραπεί η είσοδος.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση