Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Ξεκινούν οι Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις
Ξεκινούν οι Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις

Ξεκινούν οι Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις

Από τον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου ξεκινούν οι φετινές Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις και θα εξελιχθούν καθ’ όλη την διάρκεια του Δεκαπενταυγούστου, σε διάφορους τόπους της τοπικής Εκκλησίας, με την χοροστάσια του μητροπολίτη Ιγνατίου και με την καλλιτεχνική εκδήλωση, που θα τις συνοδεύει, αφιερωμένη στην Παναγία.

Ο φετινός κύκλος των εκδηλώσεων είναι ενταγμένος στο ενιαίο συλλογικό πρόγραμμα για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που συνδιοργανώνουν η Μητρόπολη Δημητριάδος διά του ναού Ευαγγελιστρίας και του φορέα της στον πολιτισμό «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι, ”Το Εγγλεζονήσι”, «Ίωνες» και ”Μνήμες Προσφύγων”, με την συνεισφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Είναι δε αφιερωμένος στις «Προσφυγοπούλες Παναγιές», στα ιερά εικονίσματα της Παναγίας, που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες πρόγονοί μας, κατά τον μεγάλο ξεριζωμό από τις αλησμόνητες Πατρίδες, το 1922.

Τις θα υποστηρίξουν η παραδοσιακή ορχήστρα, με επικεφαλής τον Κώστα Μούτο και η Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ» με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Νεκτάριο Δεμελή και τον Βασίλη Αγροκώστα στο τραγούδι και θα τις κοσμήσουν, με τον εκλεκτό τους λόγο, ο δρ. Θεολογίας, μουσικοπαιδαγωγός και Ηλίας Λιαμής και ο Ιμβριώτης συγγραφέας και διευθυντής του Γυμνασίου της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» Δημήτρης Καραβασίλης.

Από τον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου ξεκίνησε χθες Δευτέρα 1η Αυγούστου, στις 7.00 μ.μ., ο φετινός κύκλος των εκδηλώσεων, εγκαινιάζοντας, με τον τρόπο αυτό, και την ολοκλήρωση της 1ης φάσης του έργου της αποκατάστασης της κεραμοσκεπής και των κάθετων επιφανειών στην νότια και δυτική – εμπρόσθια πλευρά του Μητροπολιτικού νού. Ύστερα από τέσσερα, περίπου, χρόνια φάνηκε πλέον ο ναός του Πολιούχου της πόλης μας λαμπρός και μεγαλοπρεπής, στα σημεία τα οποία αποκαταστάθηκαν.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων,δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση