Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Τρία χρόνια φυλακή με αναστολή για τον θάνατο της Σόνιας Αρμακόλα στη Σκιάθο
Τρία χρόνια φυλακή με αναστολή για τον θάνατο της Σόνιας Αρμακόλα στη Σκιάθο

Τρία χρόνια φυλακή με αναστολή για τον θάνατο της Σόνιας Αρμακόλα στη Σκιάθο

Η υπόθεση του θανάτου της 37χρονης Σόνιας Αρμακόλα το 2015 επανήλθε χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με τον 36χρονο οδηγό του δικύκλου να καταδικάζεται σε τρία χρόνια φυλακή με τριετή αναστολή, για ανθρωποκτονία από αμέλεια, παρά τη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας που ζήτησε να τιμωρηθεί με 2,5 χρόνια.

Επίσης ο εισαγγελέας ζήτησε να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία του Βόλου, τόσο το αντίγραφο της δικογραφίας της υπόθεσης, όσο και η απόφαση του δικαστηρίου για να εξεταστεί εάν προκύπτει ευθύνη του κατηγορουμένου και για το αδίκημα της εγκατάλειψης θύματος τροχαίου ατυχήματος.

Στη δίκη που διήρκεσε μαζί με τις διακοπές, συνολικά πέντε περίπου ώρες, “ζωντάνεψαν” οι μνήμες από το που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Σεπτεμβρίου, με την πτώση της άτυχης Σόνιας μητέρας δύο παιδιών, από το μηχανάκι που οδηγούσε ο 36χρονος με κατ από τη Συρία, που είχε αποτέλεσμα το θάνατο της, συνέπεια κατάγματος του κροταφικού οστού.

Αρχικά στο δικαστήριο κατέθεσε οι αδελφές, ο γαμπρός και ο πρώην σύζυγος της γυναίκας, οι οποίοι ανέφεραν ότι ο κατηγορούμενος επέδειξε αμέλεια κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Η φίλη της Σόνιας Αρμακόλα που ήταν παρούσα στο γεγονός, δήλωσε πως γνώριζε τη θανούσα από τον Μάϊο του 2015 κάνοντας καθημερινά παρέα μαζί της, και τη μοιραία νύχτα μετά το πέρας της δουλειάς τους πήγαν σε μπαρ όπου σύχναζε και ο 36χρονος με έναν φίλο του, για ποτό.

Εκεί συνάντησαν τους δύο άνδρες και αποφάσισαν να μεταβούν μέχρι τη παραλία στον Ξάνεμο για νυχτερινό μπάνιο, καθώς τις επόμενες ημέρες θα έφευγαν από τη Σκιάθο. Σύμφωνα με την ίδια ο κατηγορούμενος δεν παρήγγειλε τίποτα και γύρω στις 3 τα ξημερώματα έφυγαν, για τα τους, προκειμένου να βάλουν το τους.

Στη συνέχεια έδωσαν ραντεβού και οι τέσσερις στην οδό Παπαδιαμάντη, με τον Σύριο να αγοράζει τέσσερις μπύρες από το περίπτερο για να τις έχουν στην παραλία.

Σχετικά με την κατάσταση του δρόμου η μάρτυρας είπε πως δεν ήταν σωστά στρωμένος, με λακκούβες, ενώ δεν υπήρχε και φωτισμός.

Επιπλέον ανέφερε πως δεν φορούσαν κράνος, ενώ κινούνταν με μικρή ταχύτητα, όταν ξαφνικά τους είδε να πέφτουν στα πλάγια στην αριστερή πλευρά του δρόμου. Σταμάτησαν να τους βοηθήσουν και διαπίστωσαν ότι είχαν χτυπήσει ελαφριά στο πόδι ο μεν οδηγός, στο χέρι και στο πόδι η δε 37χρονη.

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι λίγο πριν την πτώση τους η θανούσα ανασηκώθηκε στο μηχανάκι και μετά το ατύχημα συνέχισαν προς τη θάλασσα. Αφού έκαναν μπάνιο και ξέπλυναν τα αίματα η άτυχη γυναίκα αναπαύτηκε σε μια ξαπλώστρα και την πήρε ο ύπνος.

Όταν θέλησαν να φύγουν προσπάθησαν να την ξυπνήσουν, αλλά μάταια, με αποτέλεσμα να πανικοβληθούν. Πήραν τηλέφωνο το , αλλά το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Σκιάθου, ήταν σε άλλο περιστατικό. Επειδή η ώρα περνούσε και η άτυχη γυναίκα δεν συνέρχονταν, αποφάσισαν οι δύο άνδρες να πάρουν τα μηχανάκια και να μεταβούν στη Χώρα για να καλέσουν ταξί, το οποίο και έσπευσε στην περιοχή.

Έντυσαν την 37χρονη και τη μετέφεραν με την ξαπλώστρα στον δρόμο, όπου την έβαλαν στο ταξί. Η μάρτυρας πήγε μαζί με το θύμα στο Κ.Υ. με τον κατηγορούμενο να την παίρνει τηλέφωνο, ρωτώντας για την κατάσταση της ς της, λέγοντας του πως δεν ήταν ανάγκη να πάει και αυτός εκεί.

Την επόμενη ημέρα η Σόνια Αρμακόλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, με τη μάρτυρα να μεταβαίνει με το της γραμμής το απόγευμα.

Στο δικαστήριο αναγνώστηκε το συμπέρασμα του πορίσματος του ιατροδικαστή, το οποίο μιλούσε για θάνατο εξαιτίας “βαρέων κακώσεων της κεφαλής” και συγκεκριμένα κάταγμα κροταφικού οστού, χωρίς όμως να υπάρχουν κακώσεις στο σώμα και στα άκρα.

Στη συνέχεια κατέθεσαν δύο μάρτυρες υπεράσπισης του 36χρονου, που εξήραν το ήθος και την εργατικότητα του.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, υποστήριξε ότι η άτυχη γυναίκα σηκώθηκε από τη θέση της με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο πέφτοντας στη λακκούβα. Επιπλέον είπε πως εκείνη τη στιγμή που βρέθηκαν στο επίμαχο σημείο είχε γυρισμένο το κεφάλι προς τη θανούσα και μιλούσαν και έτσι δεν πρόσεξε το δρόμο.

Υποστήριξε ότι το δίκυκλο ήταν του μαγαζιού που το χρησιμοποιούσε για διάφορες εργασίες, χωρίς όμως ο εργοδότης του να γνωρίζει ότι δεν διέθετε το απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης στην Ελλάδα.

Μίλησε για το ταξί που κάλεσαν για να την παραλάβει, καθώς το ασθενοφόρο αργούσε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως δεν συνόδευσε το θύμα στο Κέντρο Υγείας επειδή φοβόταν τις συνέπειες εξαιτίας της έλλειψης διπλώματος και την επόμενη μέρα ήθελε να καταγγείλει το ατύχημα στην αστυνομία, αλλά τον πρόλαβε αστυνομικός και τον προσήγαγε για κατάθεση.

Ο Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή του για την έλλειψη διπλώματος εξαιτίας παραγραφής του αδικήματος, κάνοντας λόγο για έλλειψη της απαραίτητης προσοχής εκ μέρους του κατηγορούμενου. Πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να ήταν σε θέση να αποφύγει τη λακκούβα, λέγοντας πως το ατύχημα προήλθε από αμέλεια του 36χρονου και ζήτησε να κριθεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Η πολιτική εκτίμησε ότι ο κατηγορούμενος επιρρίπτει αδίκως ευθύνες στην άτυχη γυναίκα, λέγοντας πως τόσο καιρό δεν έχει ζητήσει κάποια συγ από την οικογένεια της, ενώ η υπεράσπιση παραδέχθηκε την ευθύνη του άνδρα για το περιστατικό, λέγοντας πως υποτίμησε το συμβάν.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε τρία χρόνια φυλακή με αναστολή, με τον 36χρονο να ασκεί έφεση και να αφήνεται ελεύθερος.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση