Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Τραγωδία με 28 νεκρούς από ανατροπή λέμβου στο Φαρμακονήσι
Τραγωδία με 28 νεκρούς από ανατροπή λέμβου στο Φαρμακονήσι

Τραγωδία με 28 νεκρούς από ανατροπή λέμβου στο Φαρμακονήσι

Στους 28 έχουν ανέλθει οι νεκροί, μεταξύ των οποίων τέσσερα βρέφη και δέκα μικρά παιδιά, που έχουν ανασυρθεί έως τ από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν λέμβος με άγνωστο αριθμό μεταναστών ανετράπη τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μεταξύ των υπολοίπων θυμάτων οι σοροί των οποίων έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή, περιλαμβάνονται έξι γυναίκες και οκτώ άντρες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών απεγκλώβισαν οκτώ νεκρούς μέσα από το αμπάρι του ανατραπέντος σκάφους. Σύμφωνα με το Σώμα από τη θαλάσσια περιοχή τα πρώτα πλωτά που έφθασαν στην περιοχή κατάφεραν να διασώσουν 68 άτομα, ενώ άλλοι 29 είχαν καταφέρει καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να κολυμπήσουν και φθάσουν μόνοι τους στο .

Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες από Super Puma και πλωτό του λιμενικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Από το πρωί η ηγεσία του σώματος είναι επί ποδός για το συντονισμό της όλης επιχείρησης που γίνεται στο Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας. Για το συμβάν έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή ο Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης, ο οποίος σήμερα συμμετείχε σε σύσκεψη για το μεταναστευτικό στη Μυτιλήνη.

Θάνου: Απαράδεκτες οι μεμονωμένες φωνές κατά της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Μήνυμα ότι η Ελλάδα εφαρμόζει αυστηρά τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες χωρίς στιγμή να αγνοεί τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη, έστειλε σήμερα από την Μυτιλήνη η Υπηρεσιακή Πρωθ Χριστοφίλου. Τους αποδέκτες του μηνύματος αυτού αγράφησε η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες μεμονωμένες φωνές σε βάρος της Ελλάδας για τον τρόπο που διαχειρίζεται το ζήτημα της έκρηξης των προσφυγικών ροών. «Σε όσους, έχοντας την ασφάλεια της γειτνίασης με εταίρους στην καρδιά της Ευρώπης, διατυπώνουν πρόχειρη κριτική στη χ μας, συνιστούμε να αναλογιστούν το μέγεθος της ευθύνης φύλαξης ευρωπαϊκών συνόρων σε μήκος 16.000 χιλιομέτρων ακτογραμμής», είπε η κ. Θάνου-Χριστοφίλου ανοίγοντας προγραμματισμένη σύσκεψη στο Μυτιλήνη που γίνεται παρουσία και εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστίας.

Ειδικότερα, η σύσκεψη της οποίας προΐσταται η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, συγκαλείται με τη συμμετοχή της Υπατης Αρμοστίας αλλά και εκπροσώπων της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Μυτιλήνης, καθώς και εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – ΕΛΑΚΤ, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Στρατού, του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

«Η Ελλάδα, διαχειρίζεται ένα εξαιρετικά σοβαρό διεθνές και ευρωπαϊκό πρόβλημα: Το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα το οποίο διογκώθηκε δραματικά το τελευταίο διάστημα, που συνέπεσε με την θητεία της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης», ανέφερε κατά την εισήγησή της η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι «για την αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος, η Ελλάδα εφαρμόζει αυστηρά τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο χωρίς ούτε στιγμή να αγνοεί την αλληλεγγύη, τον ανθρωπισμό και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας που οφείλουμε σε συνανθρώπους μας εξαναγκαζόμενους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους εξαιτίας των πυρών του πολέμου και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση