Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Τον Δεκέμβριο ξεκινά η αντικατάσταση του αγωγού λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ
Τον Δεκέμβριο ξεκινά η αντικατάσταση του αγωγού λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ

Τον Δεκέμβριο ξεκινά η αντικατάσταση του αγωγού λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ

Με αφορμή την βλάβη του καταθλιπτικού αγωγού, μεταφοράς των λυμάτων από το κεντρικό αντλιοστάσιο αποχέτευσης στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, η ΔΕΥΑΜΒ σημειώνει τα εξής:”Ο συγκεκριμένος αγωγός κατασκευάστηκε το 1985, στο πλαίσιο της κατασκευής των έργων αποχέτευσης από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Αποτελείται από 5μετρα στελέχη αμιαντοτσιμέντου, τα οποία είναι πρακτικά άφθαρτα, ενώ οι  κατεύθυνσης εξασφαλίζονται με ειδικά τεμάχια από σιδηροσωλήνα, τα οποία υπόκεινται σε διάβρωση. Οι βλάβες που εμφανίζει ο αγωγός αφορούν στη διάβρωση των ειδικών τεμαχίων.

Κατανοητό είναι ότι για την επισκευή της κατά περίπτωση βλάβης, χρειάζεται η λειτουργίας του αγωγού, η εκκένωσή του ώστε να πραγματοποιηθούν οι εργασίες αποκατάστασης.

Οι επισκευές γίνονται σε πλήρη με τους περιβαλλοντικούς όρους. Δηλαδή με την διάθεση του λύματος στη θάλασσα, σε σημείο που δεν επιδρά στην αλλοίωση των ποικίλων χρήσεων του Παγασητικού από τους πολίτες και δεν επιβαρύνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο το θαλάσσιο περιβάλλον, όπως κατ’ επανάληψη έχει αποδειχθεί. Καθώς επίσης και με πλήρη και άμεση ενημέρωση των αρμόδιων αρχών και του κοινού.

Με δεδομένη την κατάσταση του αγωγού και την αντικειμενική ενόχληση από την πυκνότητα των βλαβών, καθώς ο αγωγός έχει πλέον «ενηλικιωθεί», η ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε σε μελέτη κατασκευής νέου αγωγού, από ελατό χυτοσίδηρο, υλικό το οποίο έχει αντοχή στο χρόνο υπέρ των εκατό ετών.

Το δημοπρατήθηκε, ήδη έχει υπογραφεί σύμβαση ύψους 1.200.000 €, έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος και έχουν παραγγελθεί οι σωλήνες, των οποίων η άφιξη προσδιορίζεται τον 12ο του τρέχοντος έτους.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου, θα καταργηθεί η όποια πιθανότητα βλάβης.

Σημειώνεται, επιπλέον, ότι το συγκεκριμένο έργο, δεν θα επιβαρύνει ούτε κατά ένα τους πολίτες, δεδομένου ότι έχει ενταχθεί στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση