Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Tο ΚΔΑΠ Βασδέκειο στην έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil
Tο ΚΔΑΠ Βασδέκειο στην έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil

Tο ΚΔΑΠ Βασδέκειο στην έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil

Την Παρασκευή 12/11/ το ΚΔΑΠ Βασδέκειο, δομή της -ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, η οποία συγχρηματοδοτείται από την και την Ελλάδα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020, πραγματοποίησε επίσκεψη στο , στο πλαίσιο της ς «Το '21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil».

Τα παιδιά περιηγήθηκαν στην που παρουσιάζει σημαντικές σκηνές της εποχής όπως την ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας, την Έξοδο του Μεσολογγίου, την πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας του Καρά Αλή από τον Κανάρη στην Χίο, τη  του Καποδίστρια.

Ενθουσιάστηκαν βλέποντας τις φιγούρες των αγαπημένων τους παιχνιδιών να ζωντανεύουν ως της Επανάστασης και με τον τρόπο αυτό σημαντικές προσωπικότητες όπως η Μπουμπουλίνα, η Μαντώ Μαυρογένους, ο Κολοκοτρώνης, ο Υψηλάντης έγιναν οικείες.

Ο θαυ κόσμος των Playmobil τους ταξίδεψε με παιγνιώδη τρόπο στην εποχή της Επανάστασης.

Κάστρα, άλογα, σημαίες, πεδία μάχης με στρατιωτάκια που πολεμούν και μάχονται, φλόγες σε πλοία και στρατιωτάκια που βουτούν στη για να σωθούν.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν επίσης από την πληθώρα των Playmobil καθώς στις περισσότερες απεικονίσεις μετείχαν εκατοντάδες φιγούρες.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση