Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Tο ΚΔΑΠ Βασδέκειο στην έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil
Tο ΚΔΑΠ Βασδέκειο στην έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil

Tο ΚΔΑΠ Βασδέκειο στην έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil

Την Παρασκευή 12/11/ το ΚΔΑΠ Βασδέκειο, δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, η οποία συγχρηματοδοτείται από την και την Ελλάδα από το πρόγραμμα του 2014-2020, πραγματοποίησε στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στο πλαίσιο της έκθεσης «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil».

Τα παιδιά περιηγήθηκαν στην έκθεση που παρουσιάζει σημαντικές σκηνές της εποχής όπως την ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας, την Έξοδο του Μεσολογγίου, την πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας του Καρά Αλή από τον Κανάρη στην Χίο, τη  δολοφονία του Καποδίστρια.

Ενθουσιάστηκαν βλέποντας τις φιγούρες των αγαπημένων τους παιχνιδιών να ζωντανεύουν ως ήρωες της Επανάστασης και με τον τρόπο αυτό σημαντικές προσωπικότητες όπως η Μπουμπουλίνα, η Μαντώ Μαυρογένους, ο Κολοκοτρώνης, ο Υψηλάντης έγιναν οικείες.

Ο θαυμαστός κόσμος των Playmobil τους ταξίδεψε με παιγνιώδη τρόπο στην εποχή της Επανάστασης.

Κάστρα, άλογα, σημαίες, πεδία μάχης με στρατιωτάκια που πολεμούν και μάχονται, φλόγες σε και στρατιωτάκια που βουτούν στη θάλασσα για να σωθούν.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν επίσης από την πληθώρα των Playmobil καθώς στις περισσότερες απεικονίσεις μετείχαν εκατοντάδες φιγούρες.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη φυγόποινου στον Βόλο #σύλληψηφυγόποινου - https://t.co/tNjeuIltN7 -

  • Νεκρός οδηγός Ι.Χ. που έπεσε στη θάλασσα στην Σκόπελο #νεκρόςοδηγός - https://t.co/SxgEONUOS3 -

  • Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην επετειακή έκδοση με θέμα «1922-2022: εκατό χρόνια από την Καταστροφή»… - https://t.co/fbKBhCXLzI -

"Αλιεύοντας" την είδηση