Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Το ηλεκτρονικό εισιτήριο, απόλυτη προτεραιότητα
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο, απόλυτη προτεραιότητα

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο, απόλυτη προτεραιότητα

Ο κοινός παρονομαστής της «γραμμής υπεράσπισης» των νέων τιμών παραμένει η ανάγκη προσαρμογής των ελληνικών εισιτηρίων στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα χωρίς, φυσικά, τις αντίστοιχες , θέμα που η ηγεσία του ΥΠΠΟ παραβλέπει, θέλοντας και μη. Πάντως, στο υπουργείο Πολιτισμού και στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, που εισηγήθηκε τις αυξήσεις και διαχειρίζεται τα έσοδα από τα εισιτήρια των μουσείων και των μνημείων της χώρας, επιμένουν ότι το ελληνικό κράτος έχει περισσότερα να περιμένει από τον εξορθολογισμό του μηχανισμού έκδοσης των εισιτηρίων παρά από μια επιθετική τιμολογιακή που μόλις υιοθέτησαν άρον άρον, υπό την πίεση της εκρηκτικής δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας. Ετσι, ποντάρουν πολλά στην καθιέρωση (επιτέλους) του περίφημου ηλεκτρονικού εισιτηρίου, η έλλειψη του οποίου μάς εκθέτει διεθνώς και επιτρέπει τη διαφυγή σημαντικών εσόδων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εκκαθάριση του 2014 αποκάλυψε τρία εκατομμύρια επισκέπτες για τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, με τα μισά εισιτήρια να εμφανίζονται ως «» (!). Αν τολμήσει κανείς τον αυτονόητο πολλαπλασιασμό με το σημερινό αντίτιμο της Ακρόπολης (12 ευρώ), ακόμα κι αν αφαιρέσει έναν λογικό αριθμό δικαιολογημένων εισόδων, θα προκύψουν διαφυγόντα κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Και προκαλεί εντύπωση που καμία ηγεσία του ΥΠΠΟ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να διερευνήσει μια τόσο κραυγαλέα υπόθεση. Απομένουν τα «μισόλογα» και οι «προσεκτικές» διατυπώσεις…

Το εμφανίζεται σήμερα ως «απόλυτη προτεραιότητα» του υπουργείου και δίνεται «» για να «προλάβουμε την επόμενη τουριστική περίοδο». Είναι θετικό ότι η εγκατάσταση και η λειτουργία του συστήματος θα γίνει με εξασφαλισμένη χορηγία του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος». Οσο για το γεγονός ότι δεν υπήρξαν εγκρίσεις για τα λεγόμενα «ενιαία εισιτήρια» αρχαιολογικών χώρων, η πρόεδρος του Ασπασία Λούβη δηλώνει στην «Κ» ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν ολοκληρωθεί ο σχετικός και γνωρίζουμε τεχνικές λεπτομέρειες για το λογισμικό, κ.λπ.

politismos-thumb-large

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οριστικοποιήθηκε η συνεργασία Δήμου Ρ. Φεραίου και ΕΤΒΑ - https://t.co/JpkkyAi2Ic… -

  • Εμβολιασμός όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του Π.Θ. #ΠΘ - https://t.co/gkfog1D3Ti -

  • Η συγκλονιστική πορεία του Στέφανου Ντούσκου μέχρι το χρυσό μετάλλιο #ΣτέφανοςΝτούσκος - https://t.co/pZCBnVPfVD -

"Αλιεύοντας" την είδηση