Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Το Άγιον Πάσχα
Το Άγιον Πάσχα

Το Άγιον Πάσχα

 – Ο Εσπερινός της Αγάπης

 

Την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Θεανθρώπου και νικητού του θανάτου Ιησού Χριστού πανηγυρίζουμε οι Χριστιανοί όπου γης την ημέρα του Πάσχα.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στις 8.00, στους  ναούς θα τελεστεί ο Εσπερινός του Πάσχα (Α΄ Ανάσταση) και η του Μεγάλου Βασιλείου.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος θα λειτουργήσει, επί του ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου, στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

 Στις 9.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, του νέου Διαδημοτικού Κοιμητηρίου, θα τελεστεί η Ακολουθία της Αναστάσεως. Σε όλους τους ναούς, στις 11.00 μ.μ. θα ψαλεί η Ακολουθία του Μεσονυκτικού και στις 12.00 τα μεσάνυκτα θα τελεστεί η Ακολουθία της Αναστάσεως. Θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, η οποία θα απολύσει στις 1.30 π.μ.

Ο επίσκοπος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

 Ο Εσπερινός της Αγάπης

 Ανήμερα του Πάσχα, στις 10.00 π.μ. στον Μητροπολιτικό  ναό Αγίου Νικολάου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του . Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως θα αναγνωσθεί σε διάφορες γλώσσες, ενώ θα ψαλεί και στην Ομηρική διάλεκτο.

Στο τέλος της Ακολουθίας θα διανείμει Πασχαλινά αυγά στον κλήρο και τον λαό. 

Ο Εσπερινός της Αγάπης στις ενορίες θα τελεστεί στις 6.30 μ.μ.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Καστελόριζο: Η Ελλάδα που αντιστέκεται… #Καστελόριζο - https://t.co/TuaQBjQmv3 -

  • Διαδικτυακή ημερίδα «Βιολογικές προσεγγίσεις μολυσματικών ασθενειών» #μολυσματικέςασθένειες - https://t.co/usTfIPB5UQ -

  • Σύλληψη 17χρονου στη Ν. Ιωνία με κάνναβη #ακατέργαστηκάνναβη - https://t.co/iKuNbshtIE -

"Αλιεύοντας" την είδηση