Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Τις τελευταίες ημέρες «πάγωσαν» οι μεταναστευτικές ροές
Τις τελευταίες ημέρες «πάγωσαν» οι μεταναστευτικές ροές

Τις τελευταίες ημέρες «πάγωσαν» οι μεταναστευτικές ροές

Μηδενικές ήταν οι μεταναστευτικές ροές των τριών τελευταίων ημερών στη Λέσβο, γεγονός που αποδίδεται στον καιρό αλλά και στα μηνύματα για κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων. Κύκλοι από το του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ιάννη Μουζάλα, ανέφεραν χθες ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται και για μια «επίδειξη δύναμης» από την πλευρά της Τουρκίας που, ενόψει της Συνόδου Κορυφής σε λίγες ημέρες, θέλει να δείξει ότι μπορεί να ελέγχει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πάντως, πληροφορίες που διαχύθηκαν στους πρόσφυγες μέσω της ιστοσελίδας protirasisticna fronta / Antiracist front without borders, από όπου αντλούν πληροφορίες για το ταξίδι τους προς την Ευρώπη, ανέφεραν ότι η Ε.Ε. θα σκληρύνει τη στάση της και θα κλείσει τα σύνορά της για όσους δεν είναι , Αφγανοί, . Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, σύντομα θα κλείσουν τα για μία εβδομάδα για να περιοριστούν οι ροές. Σε λίγο το πέρασμα θα απαγορευτεί και για τους Αφγανούς, ενώ ο στόχος είναι να κλείσουν εντελώς τα . Μάλιστα η του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στην Ειδομένη το περασμένο Σάββατο το πρωί, συνδέεται με την αλλαγή πολιτικής της Ε.Ε.

Ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι είναι λάθος να γίνονται μονομερείς ενέργειες από τη Σλοβενία, την , τη Σερ και τα Σκόπια που δέχονται μονάχα με βάση την εθνικότητα. Παραδέχθηκε πάντως ότι στην Ειδομένη παραμένουν εγκλωβισμένοι όσοι δεν τους δέχονται τα Σκόπια. «Προσπαθούμε να τους πείσουμε με τη βοήθεια ανθρωπιστικών οργανώσεων, του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Αστυνομίας ότι δεν είναι πιθανό να περάσουν απέναντι».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση