Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Την Κυριακή αρχίζουν οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις
Την Κυριακή αρχίζουν οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις

Την Κυριακή αρχίζουν οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις

Προσδοκίες για αύξηση του τζίρου σε σχέση με τα προηγούμενα εκπτωτικά δεκαήμερα αναμένει ο εμπορικός κόσμος, καθώς για πρώτη φορά από την εφαρμογή του θεσμού, τον Νοέμβριο του 2014, η έναρξη τυγχάνει να είναι Κυριακή, εν προκειμένω την ερχόμενη Κυριακή 1η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015.

Για μία ακόμη φορά, πάντως, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή θα συνοδεύεται από απεργιακές των εργαζομένων. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) με απόφασή της κατά πλειοψηφία αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του εμπορίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής που είχαν καταθέσει εμπορικοί , και καταναλωτικές οργανώσεις ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του πρώτην υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτου με την οποία καθιερωνόταν η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους σε δέκα περιοχές της χώρας. Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δεν έχει εκδώσει ακόμη την απόφασή του, η οποία βάσει της συμφωνίας στην οποία προχώρησε η ελληνική με τους τον περασμένο Αύγουστο, θα καθορίσει συνολικά το ζήτημα της κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Υπό αμφισβήτηση, εξάλλου, τίθεται και ο θεσμός των καθοριζόμενων από το κράτος εκπτώσεων, καθώς ήδη από τον Αύγουστο έχει ψηφιστεί η απελευθέρωσή τους, ήτοι η δυνατότητα διενέργειας εκπτώσεων οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, χωρίς μάλιστα να απαιτείται προηγούμενη γνωστοποίηση. Το επόμενο διάστημα αναμένεται στο πλαίσιο αυτό αναθεώρηση του Κώδικα Δεοντολογίας για τις προσφορές και τις εκπτώσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση