Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Τέσσερα νέα διόδια στην Εγνατία Οδό
Τέσσερα νέα διόδια στην Εγνατία Οδό

Τέσσερα νέα διόδια στην Εγνατία Οδό

Την έναρξη λειτουργίας τεσσάρων νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στις καθέτους της αποφάσισε το υπουργείο Υποδομών, με καθυστέρηση αρκετών μηνών. Πρόκειται για τους σταθμούς Παμβώτιδας, Ιεροπηγής, Ευζώνων και Μέστης, που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 14 Δεκεμβρίου. Προκειμένου να δώσει «αριστερό άρωμα» στις νέες χρεώσεις, το υπουργείο αποφάσισε την άμεση απαλλαγή των ανέργων από την καταβολή διοδίων σε όλο τον οδικό άξονα με την επίδειξη κάρτας ανεργίας. Και προέβλεψε την απαλλαγή από οκτώ σταθμούς για όσους κατοίκους των περιοχών πραγματοποιούν τοπικές μετακινήσεις

Οι τέσσερις σταθμοί έπρεπε, όπως ορίζει η συμφωνία με τους θεσμούς, να είχαν λειτουργήσει στις 31 Αυγούστου. Πρόκειται για τους μετωπικούς σταθμούς Παμβώτιδας (77ο χλμ.), Μέστης (580ό χλμ.), Ιεροπηγής (62ο χλμ. κάθετου άξονα Ιεροπηγής – Κρυσταλλοπηγής) και Ευζώνων (70ό χλμ. κάθετου άξονα Χαλάστρας – Ευζώνων). Οι χρεώσεις θα είναι ανάλογες της χιλιομετρικής απόστασης στην οποία αντιστοιχούν.

Ενδεικτικά ο οδηγός ενός Ι.Χ. θα χρεώνεται 1,20 ευρώ στην Παμβώτιδα, 1,80 ευρώ στους Ευζώνους, 1,70 ευρώ στη Μέστη, 2,10 ευρώ στην Ιεροπηγή.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πάνδημη η Πανήγυρις της Παναγίας Ξενιάς - https://t.co/5ILat0ZRzB -

  • Επέκταση σχολικών γευμάτων σε 19 σχολεία του Βόλου - https://t.co/phbFJLYra2 -

  • Τελετή ορκωμοσίας στον Δήμο Βόλου - https://t.co/sOytMqJpE4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση