Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό ενέκρινε χθες τη διαπραγματευτική θέση του σχετικά με την οδηγία για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας την οποία πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Σεπτέμβριο 2016.

Ο αντιπρόεδρος αρμόδιος Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς Άντρους Άνσιπ και η επίτροπος αρμόδια ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας Μαρίγια Γκαμπριέλ, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το σε κοινή δήλωση: «Είναι ένα ισχυρό και θετικό σήμα και ένα ουσιαστικό βήμα προς την επίτευξη του κοινού στόχου μας να εκσυγχρονιστούν οι περί δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στην .

Οι συζητήσεις μεταξύ των συννομοθετών μπορούν πλέον να ξεκινήσουν σχετικά με νομοθετική πρόταση που αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής για την ενιαία αγορά και μία από τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σκοπός μας είναι η μεταρρύθμιση αυτή να αποφέρει απτά οφέλη για τους πολίτες της , τους ερευνητές, τους εκπαιδευτικούς, τους συγγραφείς, τους , τον Τύπο και τα πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και να διευρύνει τις δυνατότητες για μεγαλύτερη δημιουργικότητα και παραγωγή έργου, αποσαφηνίζοντας τους και προσαρμόζοντάς τους στον ψηφιακό κόσμο.

Παράλληλα, στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε αφενός μεν την ελευθερία του λόγου αφετέρου δε ότι οι επιγραμμικές πλατφόρμες — μεταξύ των οποίων και 7.000 ευρωπαϊκές — μπορούν να αναπτύσσουν νέες και καινοτόμες προσφορές και επιχειρηματικά μοντέλα.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

  • #τροχαίο στην λεωφόρο Αθηνών  #τροχαίο - https://t.co/L6ajBp5Bc5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση