Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε χθες τη διαπραγματευτική θέση του σχετικά με την οδηγία για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας την οποία πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Σεπτέμβριο 2016.

Ο αντιπρόεδρος αρμόδιος Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς Άντρους Άνσιπ και η επίτροπος αρμόδια ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας Μαρίγια Γκαμπριέλ, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα σε κοινή δήλωση: «Είναι ένα ισχυρό και θετικό σήμα και ένα ουσιαστικό βήμα προς την επίτευξη του κοινού στόχου μας να εκσυγχρονιστούν οι κανόνες περί δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι συζητήσεις μεταξύ των συννομοθετών μπορούν πλέον να ξεκινήσουν σχετικά με νομοθετική πρόταση που αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής για την ψηφιακή ενιαία αγορά και μία από τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σκοπός μας είναι η μεταρρύθμιση αυτή να αποφέρει απτά οφέλη για τους πολίτες της ΕΕ, τους ερευνητές, τους εκπαιδευτικούς, τους συγγραφείς, τους καλλιτέχνες, τον Τύπο και τα ιδρύματα πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και να διευρύνει τις δυνατότητες για μεγαλύτερη δημιουργικότητα και παραγωγή έργου, αποσαφηνίζοντας τους κανόνες και προσαρμόζοντάς τους στον ψηφιακό κόσμο.

Παράλληλα, στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε αφενός μεν την ελευθερία του λόγου αφετέρου δε ότι οι επιγραμμικές πλατφόρμες — μεταξύ των οποίων και 7.000 ευρωπαϊκές — μπορούν να αναπτύσσουν νέες και καινοτόμες προσφορές και επιχειρηματικά μοντέλα.»

Γκρίζαραν τα μαλλιά μου κάνοντας όλα τα ρεπορτάζ σε εφημερίδες, τηλεόραση και ραδιόφωνα επί 25 συναπτά έτη και μετά από πολύ ώριμη σκέψη πείστηκα τελικά να εμπλακώ σε μια ηλεκτρονική εφημερίδα. Είναι μια νέα ...πρίζα , η οποία μπορεί να έχει άλλο γούστο, αλλά κι εδώ απαιτείται αμεσότητα , εγκυρότητα και ποιότητα, τρία βασικά στοιχεία που αρμόζουν -κατά την ταπεινή μου γνώμη-στη δημοσιογραφία. Τα υπόλοιπα επί του πιεστηρίου....

ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι μαρκαρισμένα ( απαιτείται )

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς κατάργηση συμβατικών Ι.Χ. έως το 2040 - https://t.co/AXzyZUhrIH -

  • Διεθνές ένταλμα σύλληψης για Μολδαβή που συνελήφθη στο Βόλο - https://t.co/bF1ZEVJ5mO -

  • Πέμπτη καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε πυρόπληκτους συνταξιούχους - https://t.co/fXxBnt2erc -

"Αλιεύοντας" την είδηση