Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Συνταξιούχοι:Με αγώνα μπορούν να διεκδικηθούν οι απώλειες
Συνταξιούχοι:Με αγώνα μπορούν να διεκδικηθούν οι απώλειες

Συνταξιούχοι:Με αγώνα μπορούν να διεκδικηθούν οι απώλειες

Γενική συνέλευση πργμτοποιούν αυτή την ώρα οι . Μαγνησίας, στο Εργατικό Κέντρο και ζητούν να δοθεί πολιτική λύση για την των αναδρομικών.

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας τόνισε ότι οι συνταξιούχοι πιέζουν το υπουργείο Εργασίας να δεσμευτεί ότι οι δικαστικές αποφάσεις υπέρ των συνταξιούχων να ισχύσουν για όλους, ώστε οι συνταξιούχοι να μην ταλαιπωρούνται καταθέτοντας αιτήσεις.«Οι συνάδελφοι από οργή και αγανάκτηση μπλόκαραν όλα τα γραφεία των Συλλόγων τους. Εμείς θέλουμε αυτή η οργή να είναι οργανωμένη και συσπειρωμένη γύρω από τα Σωματεία, ώστε να λυθεί πολιτικά το πρόβλημα της αίτησης», ανέφερε ο πρόεδρος των συνταξιούχων.

Μάλιστα πρότεινε στους συνταξιούχους να ενημερωθούν τι έχει συμβεί, να κάνουν την αίτηση, γιατί είναι πράξη μη ς, αλλά να μην πέσουν στην παγίδα να πάνε σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία για να κάνουν προσφυγή, ενώ ζήτησε τη λύση του προβλήματος με πολιτική απόφαση.

Ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Παναγιώτης Πάλμος είπε ότι η συνέλευση των συνταξιούχων Μαγνησίας και η περιφερειακή σύσκεψη που έγινε στην Καρδίτσα έχουν σκοπό να προετοιμάσουν το συλλαλητήριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 19 οέμβρη, με σοβαρά αιτήματα που έχουν να κάνουν με την όλων όσων έχουν περικοπεί από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις τα τελευταία χρόνια, όπως δώρα και περικοπές σε συντάξεις χηρείας, αναπηρίας και ζητήματα υγείας.

Αναφορικά με το ζήτημα των αναδρομικών που είναι σε έξαρση, τόνισε ότι η Ομοσπονδία συμφωνεί με τις αποφάσεις των Δικαστηρίων που δικαιώνουν συνταξιούχους, αλλά λέει ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά χωρίς πολιτική απόφαση. «Ήδη υπάρχουν αρκετές αποφάσεις Δικαστηρίων και η ανώτερη που υπάρχει είναι του ΣτΕ, που εδώ και χρόνια δεν εφαρμόζεται. Για να υλοποιηθεί μια δικαστική απόφαση, πρέπει να το θέλει η Πολιτεία, που πρέπει να δεχτεί πίεση και πίεση με τις αιτήσεις και τους δικηγόρους δεν γίνεται, αλλά μόνο μέσα από τους αγώνες», ανέφερε.

Ο κ. Πάλμος τόνισε ότι είναι δύσκολο να ανατραπεί ο νόμος που αναφέρει ότι το κόστος των συντάξεων δεν μπορεί να υπερβεί το 16,2% του ΑΕΠ, κάτι που ισχύει και για 19 ακόμη Ευρωπαϊκές χώρες και δεν μπορεί να αλλάξει με μια απόφαση υ.

Ο ίδιος τόνισε ότι καλή είναι η αίτηση που καταθέτουν οι συνταξιούχοι, αλλά δεν κερδίζεται ο αγώνας, καθώς οι κυβερνήσεις δεσμεύονται με συμφωνίες που έχουν κάνει, ότι μέχρι το 2023 δεν θα υπάρχει αύξηση σε καμία σύνταξη.

Τέλος, κάλεσε του συνταξιούχους στις 19 Νοέμβρη στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, είπε ότι στις 31 Οκτώβρη έχει προγραμματιστεί Παγκρήτια συγκέντρωση, ενώ στις 15 Δεκέμβρη θα γίνει στην Αθήνα το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο, όπου οι συνταξιούχοι θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και θα του ζητήσουν να δώσει λύση σε όλα τα προβλήματα που καίνε τους συνταξιούχους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση