Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Συνταξιούχοι:Με αγώνα μπορούν να διεκδικηθούν οι απώλειες
Συνταξιούχοι:Με αγώνα μπορούν να διεκδικηθούν οι απώλειες

Συνταξιούχοι:Με αγώνα μπορούν να διεκδικηθούν οι απώλειες

Γενική συνέλευση πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Ν. , στο Εργατικό Κέντρο και ζητούν να δοθεί πολιτική λύση για την επιστροφή των αναδρομικών.

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας τόνισε ότι οι συνταξιούχοι πιέζουν το υπουργείο Εργασίας να δεσμευτεί ότι οι δικαστικές αποφάσεις υπέρ των συνταξιούχων να ισχύσουν για όλους, ώστε οι συνταξιούχοι να μην ταλαιπωρούνται καταθέτοντας αιτήσεις.«Οι συνάδελφοι από οργή και αγανάκτηση μπλόκαραν όλα τα γραφεία των Συλλόγων τους. Εμείς θέλουμε αυτή η οργή να είναι οργανωμένη και συσπειρωμένη γύρω από τα Σωματεία, ώστε να λυθεί πολιτικά το πρόβλημα της αίτησης», ανέφερε ο πρόεδρος των συνταξιούχων.

Μάλιστα πρότεινε στους συνταξιούχους να ενημερωθούν τι έχει συμβεί, να κάνουν την αίτηση, γιατί είναι πράξη μη παραγραφής, αλλά να μην πέσουν στην παγίδα να πάνε σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία για να κάνουν προσφυγή, ενώ ζήτησε τη λύση του προβλήματος με πολιτική .

Ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Παναγιώτης Πάλμος είπε ότι η συνέλευση των συνταξιούχων και η περιφερειακή σύσκεψη που έγινε στην Καρδίτσα έχουν σκοπό να προετοιμάσουν το που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 19 Νοέμβρη, με σοβαρά αιτήματα που έχουν να κάνουν με την επιστροφή όλων όσων έχουν περικοπεί από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις τα τελευταία χρόνια, όπως δώρα και περικοπές σε συντάξεις χηρείας, αναπηρίας και ζητήματα υγείας.

Αναφορικά με το ζήτημα των αναδρομικών που είναι σε έξαρση, τόνισε ότι η Ομοσπονδία συμφωνεί με τις αποφάσεις των Δικαστηρίων που δικαιώνουν συνταξιούχους, αλλά λέει ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά χωρίς πολιτική . «Ήδη υπάρχουν αρκετές αποφάσεις Δικαστηρίων και η ανώτερη που υπάρχει είναι του ΣτΕ, που εδώ και χρόνια δεν εφαρμόζεται. Για να υλοποιηθεί μια δικαστική , πρέπει να το θέλει η Πολιτεία, που πρέπει να δεχτεί πίεση και πίεση με τις αιτήσεις και τους δικηγόρους δεν γίνεται, αλλά μόνο μέσα από τους αγώνες», ανέφερε.

Ο κ. Πάλμος τόνισε ότι είναι δύσκολο να ανατραπεί ο νόμος που αναφέρει ότι το κόστος των συντάξεων δεν μπορεί να υπερβεί το 16,2% του ΑΕΠ, κάτι που ισχύει και για 19 ακόμη Ευρωπαϊκές χώρες και δεν μπορεί να αλλάξει με μια απόφαση Πρωτοδικείου.

Ο ίδιος τόνισε ότι καλή είναι η αίτηση που καταθέτουν οι συνταξιούχοι, αλλά δεν κερδίζεται ο , καθώς οι κυβερνήσεις δεσμεύονται με συμφωνίες που έχουν κάνει, ότι μέχρι το 2023 δεν θα υπάρχει σε καμία σύνταξη.

Τέλος, κάλεσε του συνταξιούχους στις 19 Νοέμβρη στο της Θεσσαλονίκης, είπε ότι στις 31 Οκτώβρη έχει προγραμματιστεί Παγκρήτια , ενώ στις 15 Δεκέμβρη θα γίνει στην Αθήνα το μεγάλο πανελλαδικό , όπου οι συνταξιούχοι θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και θα του ζητήσουν να δώσει λύση σε όλα τα προβλήματα που καίνε τους συνταξιούχους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδοτούμενα προγράμματα για ίδρυση νέων επιχειρήσεων ή ενίσχυση υφιστάμενων - https://t.co/oOUD3s6Bix -

  • Δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου 5X5 στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου - https://t.co/GxFjCDEFKk -

  • Δεκαπέντε θετικά κρούσματα στα rapid-test σε Βόλο και Αλμυρό - https://t.co/e30cjGeR8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση