Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Συναντήσεις Κ. Παπανάτσιου με φορείς κι επιχειρηματίες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου
Συναντήσεις Κ. Παπανάτσιου με φορείς κι επιχειρηματίες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Συναντήσεις Κ. Παπανάτσιου με φορείς κι επιχειρηματίες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Συνεχείς συναντήσεις είχε το περασμένο Σαββατοκύριακο, η βουλευτής και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α , με φορείς και επιχειρηματίες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, ο οποίος επλήγη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από σφοδρές καιρικές συνθήκες.

Η κα. Παπανάτσιου πραγματοποίησε πολύωρη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, κατά τη διάρκεια της οποίας η βουλευτής ενημέρωσε το ΔΣ για τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησε, με στόχο την ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών, μέσω προγραμμάτων της ΕΕ για αποζημίωση λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και μέσω της δυνατότητας που δίνει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ για αυξημένη αποζημίωση έως 30% στα ΠΟΠ προϊόντα.

Η συζήτηση συνεχίστηκε, κινούμενη γύρω από τα πολλαπλά θέματα που αφορούν στον Συνεταιρισμό, σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, λόγω και της σχέσης της βουλευτή με τη , που αποτελεί τον τόπο κατοικίας της, αλλά και τον ίδιο τον Συνεταιρισμό.

Η κα Παπανάτσιου συναντήθηκε επίσης με τον δήμαρχο Π. Κουτσάφτη, ο οποίος την ενημέρωσε για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη , ενώ η βουλευτής τον ενημέρωσε για τις ενέργειες και τις δράσεις της σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Η βουλευτής πραγματοποίησε συνάντηση και με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μαρία Σαμαρά και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ Νάσιο και Σκόρρα, με τους οποίους συζήτησαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές κυρίως περιοχές αλλά και την πληγή που έχει δημιουργηθεί στο τουρισμό της περιοχής, μετά και από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Την έντονη αγωνία και αγανάκτησή τους εξέφρασαν, στη συνάντησή τους με τη βουλευτή, και οι επιχειρηματίες του Δήμου, που δραστηριοποιούνται στην εκμετάλλευση ενοικιαζόμενων δωματίων 12μηνης λειτουργίας. Η έναρξη λειτουργίας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων μετατέθηκε από την Κυβέρνηση σε δεύτερο χρόνο, αναγκάζοντάς τους να παραμείνουν κλειστοί και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οδηγώντας τους σε οικονομική ασφυξία.

Οι επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής, εξέφρασαν επίσης τον προβληματισμό τους για την καθυστερημένη, από πλευράς Κυβέρνησης, δημοσιοποίηση των Πρωτοκόλλων Υγείας και τη σχετική ασάφεια που τα περιβάλλει, λίγες μόλις μέρες πριν το άνοιγμα των συνόρων της χώρας στον τουρισμό.

Ο έχει υποστεί και συνεχίζει να υφίσταται τις δυσμενείς συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της πανδημίας. Η στήριξη από πλευράς της πολιτείας είναι επιβεβλημένη και αναγκαία για την ομαλοποίηση της κατάστασης και η Κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει άμεσα. «Η περιοχή χρειάζεται στήριξη Σήμερα. Ωραία τα λόγια, αλλά να γίνουν επιτέλους πράξη», σημείωσε η βουλευτής.

Η κα Παπανάτσιου θα συνεχίσει τις επαφές της με αγροτικούς και επαγγελματικούς φορείς της περιοχής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση