Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Η Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κοσσυφοπέδιο τίθεται σε ισχύ
Η Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κοσσυφοπέδιο τίθεται σε ισχύ

Η Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κοσσυφοπέδιο τίθεται σε ισχύ

Σήμερα αρχίζει να ισχύει η Συμφωνία Σταθερος και Σύνδεσης που έχουν υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το . Με τη Συμφωνία αποκαθίσταται μια συμβατική σχέση που συνεπάγεται αμοιβαία δικαιώματα και υποχρεώσεις και καλύπτει μεγάλη ποικιλία τομέων. Θα στηρίξει την υλο μεταρρυθμίσεων και θα δώσει στο μια ευκαιρία να πλησιάσει στην .

«Η παρούσα συμφωνία εγκαινιάζει μια νέα φάση στη σχέση ΕΕ-Κοσσυφοπεδίου και αροσωπεύει μια σημαντική συμβολή στην ειρήνη και την ευμάρεια στο Κοσσυφοπέδιο και γενικότερα στην περιοχή. Προσβλέπω στην εφαρμογή της», δήλωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος /Αρόεδρος κα Φεντέρικα Μογκερίνι με αφορμή την έναρξη ισχύος της συμφωνίας. «Η παρούσα συμφωνία αποτελεί ορόσημο για την σχέση ΕΕ-Κοσσυφοπεδίου: θα βοηθήσει το Κοσσυφοπέδιο στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και θα δημιουργήσει εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες.

Προσβλέπω με ανυπομονησία στην επόμενη επίσκεψή μου στην Πριστίνα για να χαιρετίσω αυτή τη σημαντική στιγμή και να εξηγήσω τα οφέλη που μπορεί να αποφέρει από πλευράς ς και ς στις επιχειρήσεις, τους επενδυτές και τους του Κοσσυφοπεδίου,» δήλωσε ο Επίτροπος κ. Γιοχάνες Χάν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση