Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Στον Πειραιά οι μετανάστες απο την Κω
Στον Πειραιά οι μετανάστες απο την Κω

Στον Πειραιά οι μετανάστες απο την Κω

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star 2 μεταφέροντας 1800 άτομα, εκ των οποίων οι 1100 περίπου ήταν μετανάστες.

Το πλοίο καθυστέρησε να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά για περίπου τρεις ώρες, αντί 4.50 το πρωί στις 8, καθώς κατά την αναχώρηση του από την και μετά από ένα δίωρο εν πλω, αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στο νησί καθώς μια 17χρονη έγκυος μετανάστρια παρουσίασε έντονους πόνους και θα έπρεπε να γεννήσει.

Το πλοίο αφού έφθασε εκ νέου στο λιμάνι της αποβίβασε την 17χρονη μετανάστρια η οποία παρελήφθη από όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ αύριο πιθανότατα αναμένεται να καταπλεύσει στην Κω με 110 άτομα πλήρωμα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δυναμικότητας 2.000 – 2.500 θέσεων, όπου θα φιλοξενήσει προσωρινά μετανάστες για περίπου 15 ημέρες.

Το πλοίο από πρωί φορτώνει καύσιμα και τροφοδοσία για τη στέγαση μεταναστών και τη διευκόλυνση της κατάστασης.

Αυτό που αναμένεται είναι η υπογραφή σχετικής σύμβασης ναύλωσης με την πλοιοκτήτρια εταιρεία από τα εμπλεκόμενα υπουργεία που διαχειρίζονται το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Συνεχής η ροή στο Αιγαίο

Στη διάσωση 400 παράτυπων μεταναστών, προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο το και η Ελληνική Ακτο, σε 18 διαφορετικά περιστατικά έρευνας και διάσωσης σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τα περιστατικά έλαβαν χώρα σε θαλάσσιες περιοχές των νησιών Λέσβου, Χίου, Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου και Κω.

 Συλλήψεις διακινητών

Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών διακινητών (δύο ανδρών και δύο γυναικών) και 58 παράνομων μεταναστών, που επέβαιναν σε σκάφος με σημαία Τουρκίας, προχώρησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές του Λακωνικού Κόλπου, στο ύψος της παραλίας «Αντρόγυαλος».

Έξι από τους υς μετανάστες μεταφέρθηκαν προληπτικά με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας υθείου, όπου μετά από τις απαραίτητες ιατρικές εξήλθαν, ενώ το σύνολο των μεταναστών φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού υμναστηρίου. Για τις άμεσες ανάγκες τους (φαγητό, κλινοσκεπάσματα, υγιεινής κ.λπ.) φρόντισαν η ΠΕ Λακωνίας, ο δήμος Γυθείου και η οικεία Ιερά Μητρόπολη.

Το σκάφος που μετέφερε τους υς μετανάστες κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο Γυθείου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση