Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Στον καταυλισμό της Ειδομένης 3.800 άτομα
Στον καταυλισμό της Ειδομένης 3.800 άτομα

Στον καταυλισμό της Ειδομένης 3.800 άτομα

Περίπου 2.000 ήταν στις 8 χθες το βράδυ τα άτομα που έχουν «εγκλωβιστεί» ανάμεσα στα σύνορα ς και ΠΓΔΜ, στον καταυλισμό στην , καθώς δεν είναι κάτοχοι διαβατηρίων Συρίας, Ιράκ και Αφγανιστάν και ως εκ τούτου οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν επιτρέπουν τη διέλευσή τους.

Την ίδια , περίπου 1.800 ήταν τα άτομα που περίμεναν να διέλθουν τα σύνορα με την και να μπουν στο έδαφος της γειτονικής χς.

Σει δηλώσεις του ο κ. μετά την επίσκεψή του στον καταυλισμό προσφύγων στην αναφέρει ότι: «Υπάρχει ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα ξεκίνησε από τη Σλοβενία και συνεχίστηκε σαν ντόμινο. Έχουν απαγορεύσει την είσοδο σε ένα κομμάτι του μεταναστευτικού – προσφυγικού ρεύματος. Νομίζω ότι η απαγόρευση εισόδου σε χώρες ανθρώπων με συγκεκριμένη κατ θα συνεχιστεί. Έχουμε σχέδιο πώς να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν προς τα κάτω και να απεγκλωβιστεί η περιοχή. Υπάρχει σχέδιο και τις επόμενες ημέρες θα απεγκλωβιστεί η περιοχή.»

Εξάλλου, ο κ. απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα άτομα που πέρασαν από την Ελλάδα και φέρονται να εμπλέκονται στο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία, επισήμανε: “Δύο που βρέθηκαν ότι πέρασαν από την Ελλάδα είναι πλήρως ταυτοποιημένοι με δακτυλικά αποτυπώματα που δείχνει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Αυτό που μας έχει αναθέσει η να κάνουμε και απ' ότι φαίνεται όχι τυχαία. Και οι δύο πέρασαν μέσα από τις διαδικασίες της Ε.Ε. Αλλά επειδή δύο, δέκα, είκοσι πέρασαν από την Ελλάδα δεν θα πρέπει να συνδέουμε γραμμικά τους πρόσφυγες με την τρομοκρατία. Οι άλλοι έξι είναι από το Βέλγιο και τη Γαλλία. Δηλαδή θα πρέπει να με ρωτήσετε τι να κάνουμε για τους Βέλγους και την τρομοκρατία;»

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση