Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Στο «κόκκινο» τα σύνορα με ΠΓΔΜ
Στο «κόκκινο» τα σύνορα με ΠΓΔΜ

Στο «κόκκινο» τα σύνορα με ΠΓΔΜ

ερμανική βοήθεια καταφθάνει στα σύνορά μας με τη FYROM για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την καθημερινή παρουσία, έστω προσωρινή, στα δάση και τα χωράφια χιλιάδων προσφύγων στη διαδρομή προς την Ουγγαρία, ενώ ακούγονται φωνές για τη διαμόρφωση ενιαίας ς μεταξύ των χωρών τράνζιτ για τη διαχείριση των ροών.

Την ερχόμενη Δευτέρα καταφθάνουν τητες φαρμακευτικού υλικού από τη ερμανία στο Κιλκίς, για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου στο οποίο καταφεύγουν πρόσφυγες για περίθαλψη και τελεί σε κατάσταση αδυναμίας να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες. Την ίδια μέρα στο δημαρχείο του Πολυκάστρου πρόκειται να γίνει σύσκεψη φορέων της περιοχής με τη συμμετοχή ενός Γερμανού βουλευτή κι ενός Αυστριακού ευρωβουλευτή, αλλά και στελέχους της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

«Παρακολουθούμε τι γίνεται στα νησιά, όμως δεν μιλάει κανείς γι' αυτό που συμβαίνει στα σύνορά μας, όπου η κατάσταση είναι δραματική», λέει στην «Κ» ο δήμαρχος Πολυκάστρου, Χρήστος Γκαντενούδης. «Ανά πάσα στιγμή στην θα βρεις στα χωράφια εκατοντάδες άτομα που περιμένουν να περάσουν στη Γευγελή. Φεύγοντας αφήνουν πίσω τους σκουπιδότοπους, έρχονται άλλοι κατασκηνώνουν, γεμίζουν και αυτοί με σκουπίδια τα χωράφια. Η κατάσταση είναι δραματική. Είναι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, νηστικοί, άρρωστοι που έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, και στο Κέντρο Υγείας το υλικό δεν επαρκεί», προσθέτει.

Εάν το ένα «» των τοπικών παραγόντων «βλέπει» στο πρόβλημα των συνόρων με την ΠΓΔΜ, το άλλο είναι στραμμένο στα σύνορα Σερς και Ουγγαρίας. Οι Αρχές φοβούνται το ενδεχόμενο επανας όσων δεν θα μπορέσουν να περάσουν προς την Κεντρική και σε μια τέτοια εξέλιξη η Ελλάδα θα θεωρηθεί χ εισδοχής.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση