Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Στο «κόκκινο» τα σύνορα με ΠΓΔΜ
Στο «κόκκινο» τα σύνορα με ΠΓΔΜ

Στο «κόκκινο» τα σύνορα με ΠΓΔΜ

Γερμανική βοήθεια καταφθάνει στα σύνορά μας με τη FYROM για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την καθημερινή παρουσία, έστω προσωρινή, στα δάση και τα χωράφια χιλιάδων προσφύγων στη διαδρομή προς την Ουγγαρία, ενώ ακούγονται φωνές για τη διαμόρφωση ενιαίας πολιτικής μεταξύ των χωρών τράνζιτ για τη διαχείριση των ροών.

Την ερχόμενη Δευτέρα καταφθάνουν ποσότητες φαρμακευτικού υλικού από τη Γερμανία στο Κιλκίς, για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου στο οποίο καταφεύγουν πρόσφυγες για περίθαλψη και τελεί σε κατάσταση αδυναμίας να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες. Την ίδια μέρα στο δημαρχείο του Πολυκάστρου πρόκειται να γίνει σύσκεψη φορέων της περιοχής με τη συμμετοχή ενός Γερμανού βουλευτή κι ενός Αυστριακού ευρωβουλευτή, αλλά και στελέχους της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

«Παρακολουθούμε τι γίνεται στα νησιά, όμως δεν μιλάει κανείς γι’ αυτό που συμβαίνει στα σύνορά μας, όπου η κατάσταση είναι δραματική», λέει στην «Κ» ο δήμαρχος Πολυκάστρου, Χρήστος Γκαντενούδης. «Ανά πάσα στιγμή στην Ειδομένη θα βρεις στα χωράφια εκατοντάδες άτομα που περιμένουν να περάσουν στη Γευγελή. Φεύγοντας αφήνουν πίσω τους σκουπιδότοπους, έρχονται άλλοι κατασκηνώνουν, γεμίζουν και αυτοί με σκουπίδια τα χωράφια. Η κατάσταση είναι δραματική. Είναι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, νηστικοί, άρρωστοι που έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, και στο Κέντρο Υγείας το υλικό δεν επαρκεί», προσθέτει.

Εάν το ένα «μάτι» των τοπικών παραγόντων «βλέπει» στο πρόβλημα των συνόρων με την ΠΓΔΜ, το άλλο είναι στραμμένο στα σύνορα Σερβίας και Ουγγαρίας. Οι Αρχές φοβούνται το ενδεχόμενο επαναπροώθησης όσων δεν θα μπορέσουν να περάσουν προς την Κεντρική Ευρώπη και σε μια τέτοια εξέλιξη η Ελλάδα θα θεωρηθεί χώρα εισδοχής.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εντατικά συνεχίζει κάθε δράση ο ΣΔΥ Βόλου, με επίκεντρο το 1ο Γορίτσα Trail Run & MTB Festival… - https://t.co/x3uuRgbfNY -

  • Πομπέο: Μόνιμα στην Σούδα το πολεμικό πλοίο Hershel «Woody» Williams - https://t.co/SdsHt3lfZg -

  • Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ 83.000 φορολογούμενοι με αδήλωτα εισοδήματα - https://t.co/CP3CDDVT6l -

"Αλιεύοντας" την είδηση