Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Στην Επετειακή Β’ Εθνοσυνέλευση στο Άστρος Κυνουρίας ο Δήμος Νοτίου Πηλίου
Στην Επετειακή Β’ Εθνοσυνέλευση στο Άστρος Κυνουρίας ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Στην Επετειακή Β’ Εθνοσυνέλευση στο Άστρος Κυνουρίας ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού με θέμα «Η Β΄ Εθνοσυνέλευση, τα γεγονότα, οι πρωταγωνιστές, οι αποφάσεις, ο αντίκτυπος της», που διοργάνωσε ο Βόρειας Κυνουρίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από τη Σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος Κυνουρίας, συμμετείχαν, εκπροσωπώντας τον Δήμο οτίου Πηλίου,  η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρίνα Συρίη και ο Αντιδήμαρχος Δημ. Ραμματάς.

Στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού, που ολοκληρώθηκε  με το συνέδριο για θέματα ς και πολιτισμού, συμμετείχαν o Πρωθυπουργός Κυρ. , εκ μέρους του Προέδρου της ς ο Αρκαδίας Οδ. Κωνσταντινόπουλος, πανεπιστημιακοί καθηγητές και , νομικοί και ιστορικοί.

Την Πέμπτη 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συμβολική Συνεδρίαση των Δημάρχων από τις περιοχές που είχαν στείλει παραστάτες, μεταξύ αυτών και του Πηλίου, για την Β'  Εθνοσυνέλευση (29 Μαρτίου – 18 Απριλίου 1823).

Επίσης στον Ιερό χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση Δοξολογία και  ακολούθησε  η εκφώνηση του Πανηγυρικού λόγου της ημέρας από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Σύμβουλο του Πρωθυπουργού  Βασίλειο Κοντοζαμάνη.

Ακόμη έγινε κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής, ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η ική, στρατιωτική, συλλόγων παρέλαση στην κεντρική του Άστρους.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση