Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Στα ΣΕΑ Αλμυρού το ΠΑΜΕ
Στα ΣΕΑ Αλμυρού το ΠΑΜΕ

Στα ΣΕΑ Αλμυρού το ΠΑΜΕ

Για δεύτερη μέρα βρέθηκαν στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, έξω από τον Αλμυρό, εκεί όπου στην ουσία έχει δημιουργηθεί χώρος φιλοξενίας και «εγκλωβισμού» προσφύγων, πολυμελής αντιπροσωπεία της γραμματείας του ΠΑΜΕ, από το Συνδικάτο Μετάλλου, από το Συνδικάτο Τύπου- Χάρτου και την Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων η οποία διένειμε σημαντικές ποσότητες ειδών ένδυσης, ανακουφίζοντας ως ένα βαθμό τους πρόσφυγες.

Η αντιπροσωπεία συζήτησε με τους πρόσφυγες, εκ των οποίων αρκετοί βρίσκονται στο σημείο αυτό για τρεις ημέρες, ενώ στο μεταξύ από το βράδυ της Δευτέρας έχουν αφεθεί εκεί και νέοι πρόσφυγες. Την φορά εκτός από τους Σύριους στον χώρο υπάρχουν και από το Ιράκ, κυρίως από περιοχές όπου μαίνονται οι μάχες.

Όλοι τους οι έχουν κάτι να διηγηθούν από την μεγάλη περιπέτεια στην οποία έχουν μπεί λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Εκατοντάδες άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά παραμένουν σε χώρους όπου νιώθουν «αποθηκευμένοι» στην κυριολεξία και δεν μεταφέρονται στα σύνορα όπου θέλουν να πάνε και από εκεί στην χώρα της επιλογής τους. Σχεδόν όλοι οι χώροι είναι κατειλημμένοι ενώ κάποιοι έχουν στήσει σκηνές στον περιβάλλοντα χώρο.

Οι εκπρόσωποι της γραμματείας του ΠΑΜΕ τόνισαν στους πρόσφυγες ότι είχε επισημανθεί ο κίνδυνος του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ που ακολουθούσαν πιστά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την ώρα που στηρίζουν -ένθερμα μάλιστα- την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που εξαπολύουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και προκαλούν τα κύματα των προσφύγων.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα - https://t.co/TpKkYnW7Xh… -

  • #Κολωνός: Συνελήφθησαν ακόμη 7 άτομα για την υπόθεση μαστροπείας #Κολωνός - https://t.co/q28LAXTTPO -

  • Πρόγραμμα Επιστημονικής Ελληνογαλλικής Συνεργασίας #ΙΚΥ - https://t.co/yxJrtuteta -

"Αλιεύοντας" την είδηση