Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Uncategorized / Σπίτι κρυψώνα στο Βόλο για χρήματα σπείρας ναρκωτικών
Σπίτι κρυψώνα στο Βόλο για χρήματα σπείρας ναρκωτικών

Σπίτι κρυψώνα στο Βόλο για χρήματα σπείρας ναρκωτικών

Σπίτι κρυψώνα  είχε στο Βόλο σπείρα  ναρκωτικών και άφηνε εκεί  τα “βρώμικα” χρήματα.  Πρόκειται για τη σπείρα που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, ενώ στο Βόλο συνελήφθησαν ένα ζευγάρι αθίγγανων 53 και 50 ετών, γονείς 32χρονου που επίσης συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, εξαρθρώθηκαν εγκληματική οργάνωση και δύο συμμορίες, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην οργανωμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση το Σάββατο σε περιοχές της Εύβοιας, της Αττικής και της Μαγνησίας.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ συμμετείχαν σε αυτή αστυνομικοί των Α’, Β’, Γ’ και Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας και Μαγνησίας, καθώς και αστυνομικοί Υπηρεσιών Ασφάλειας της Αττικής. Επίσης για τις ανάγκες της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν τρεις αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν 11 Έλληνες, εκ των οποίων οκτώ άνδρες, ηλικίας 57, 52, 23, 49, 32, 37, 30 και 53 ετών, καθώς και τρεις γυναίκες, ηλικίας 29, 38 και 50 ετών.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, τρεις εκ των συλληφθέντων (52χρονος, 23χρονος και 49χρονος), είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2019, εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ηγετικό στέλεχος της οποίας ήταν ο 52χρονος.

Σκοπός τους ήταν η διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης, σε χρήστες ευρύτερων περιοχών της Χαλκίδας και των Ψαχνών Ευβοίας, καθώς επίσης και περιοχών της Βόρειας Εύβοιας, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, προμηθεύονταν τις διακινούμενες ποσότητες κοκαΐνης, κυρίως από τον 57χρονο συλληφθέντα, ενώ εφεδρικός τους προμηθευτής διαπιστώθηκε ότι ήταν ο 30χρονος συλληφθείς. Οι ανωτέρω εκτός από προμηθευτές της εγκληματικής οργάνωσης, διακινούσαν και οι ίδιοι συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών.

Η εκάστοτε διακινούμενη ποσότητα παραδιδόταν είτε σε μορφή σκόνης, για χρήση μέσω εισπνοής, είτε σε επεξεργασμένη μορφή βράχου, «καραμελωμένης» υφής, για χρήση μέσω καπνίσματος. Η τιμή δε στην οποία πωλούσαν το γραμμάριο κοκαΐνης, ανερχόταν τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των 80 ευρώ.

Αναφορικά τώρα με τις δύο συμμορίες, στην πρώτη, η δράση της οποίας χρονολογείται τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2019, συμμετείχαν ο 32χρονος και η 29χρονη. Στην δεύτερη συμμορία, η δράση της οποίας χρονολογείται τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2019, συμμετείχαν ο 37χρονος και η 38χρονη.

Οι συμμορίες λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία με τη εγκληματική οργάνωση, αλλά και μεταξύ τους. Συγκεκριμένα προέκυψε ότι η πρώτη συμμορία προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες την εγκληματική οργάνωση, ενώ διακινούσε και μεμονωμένα ναρκωτικά σε διάφορους χρήστες. Η δεύτερη συμμορία προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες την πρώτη συμμορία.

Σε περιοχή του Βόλου συνελήφθησαν ο 53χρονος και 50χρονη, γονείς του 32χρονου συλληφθέντα, στην οικία των οποίων τα μέλη της πρώτης συμμορίας, είχαν μεταφέρει και αποκρύψει μεγάλο χρηματικό ποσό, προερχόμενο από την συστηματική εγκληματική τους δραστηριότητα.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός νομότυπων ερευνών σε οικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Το συνολικό χρηματικό ποσό των (123.760) ευρώ,

(737,6) γραμμάρια κοκαΐνης,

(548,2) γραμμάρια κάνναβης,

(122) δισκία βουπρενορφίνης,

ζυγαριές ακριβείας και τρίφτες κάνναβης,

κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης,

(4) πιστόλια, εκ των οποίων ένα αεροβόλο και ένα replica ,

κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

χειρόγραφες σημειώσεις και τραπεζικό βιβλιάριο καταθέσεων,

κροτίδες, καθώς και (3) οχήματα.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών (διακίνηση, προμήθεια, μεταφορά κ.λ.π.), παράβαση νομοθεσίας περί όπλων (κατοχή), παράβαση του τελωνειακού κώδικα και άλλα αδικήματα.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Διαρρήκτες  στην ταράτσα του πρώην ΙΚΑ με μάσκα anonymous και κράνος  

Εν τω μεταξύ, για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια και παράβαση του Νόμου περί Όπλων, κατηγορούνται ο 27χρονος κι ο 34χρονος που συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Οι δύο δράστες που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, έσπασαν τζάμι κι εισήλθαν μέσα στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του ΠΕΔΥ.

Οι δύο νεαροί, παραβίασαν δύο ξύλινες πόρτες γραφείων απ’ όπου αφαίρεσαν είδη τροφίμων, ενώ όταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου του πρώην ΙΚΑ φορώντας ο ένας κράνος και ο δεύτερος μάσκα anonymous και προκαλούσαν τους αστυνομικούς.

Όταν αντιλήφθηκαν ότι είχαν εγκλωβιστεί, παράτησαν τις προσπάθειές τους και συνελήφθησαν, ενώ εκτός των διαρρηκτικών εργαλείων που βρέθηκαν στην κατοχή τους, κατασχέθηκε ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 18 εκ.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Προς απέλαση νεαρός Βούλγαρος

Ένας 22χρονος Βούλγαρος, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, με το που αποφυλακίστηκε σήμερα από τις φυλακές Βόλου.

Ο  22χρονος είχε καταδικαστεί σε 50 χρόνια φυλάκισης θα μεταφορά λαθρομεταναστών, θα εξέτιε τα 10 χρόνια και προφυλακίστηκε στις 20 Μαρτίου 2019.

Σήμερα αποφυλακίστηκε, ωστόσο ξανασυνελήφθη από τους αστυνομικούς, δυνάμει εισαγγελικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, προκειμένου να απελαθεί, καθώς κρίνεται ότι η συμπεριφορά του, αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνία.

Επίσης, από αστυνομικούς του Α.Τ. Σκιάθου συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι 36χρονος καθώς κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν στους 78 οι ασθενείς στις ΜΕΘ, επτά ακόμη νεκροί - https://t.co/ju3SHelYy5 -

  • Ο Κων/νος Τσαρσιταλίδης στο Πανευρωπαϊκό Online Σκακιστικό Πρωτάθλημα Νέων - https://t.co/ytKy4N0i7u -

  • Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τις καταστροφές στον Αλμυρό από τον Ιανό - https://t.co/joG9zYh7Cl -

"Αλιεύοντας" την είδηση