Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Σκηνικό χάους στο λιμάνι του Πειραιά
Σκηνικό χάους στο λιμάνι του Πειραιά

Σκηνικό χάους στο λιμάνι του Πειραιά

Σκηνικό Ειδομένης στήνεται και στον Πειραιά όπου βρίσκονται 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ υπό . Στο σύνολο της χώρας επισήμως βρίσκονταν χθες 46.207 μετανάστες και πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 7.271 στα νησιά. Στη Βόρεια Ελλάδα οι πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν τις 23.814, ενώ στις δομές σε όλη την Αττική φιλοξενούνταν 9.500 άνθρωποι.

Χθες το μεσημέρι σημειώθηκαν στο λιμάνι νέα με τρεις τραυματίες, ενώ η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι απελπιστική. Ο , Παναγιώτης , επισκέφθηκε την και σε δηλώσεις του από τον καταυλισμό, την ίδια ώρα που στις Βρυξέλλες συνεχιζόταν η για το προσφυγικό, τη χαρακτήρισε «σύγχρονο Νταχάου, αποτέλεσμα της λογικής των κλειστών συνόρων».

Προσέθεσε όμως ότι το κράτος, που έως τώρα δεν εκπροσωπούνταν επισήμως στον καταυλισμό, καθώς δεν «πρόκειται για επίσημη δομή», θα αναλάβει δράση. «Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει λύση. Παρά ταύτα, δεν αγνοούμε την πραγματικότητα και δεν θα μείνουμε στη διαπίστωση» δήλωσε αμέσως μετά, προσθέτοντας ότι θα ενισχυθεί η παρουσία του κράτους στην περιοχή. Ο καταυλισμός στην απέκτησε 8 νέους οικίσκους στους οποίους θα στεγαστούν υπηρεσίες για την των προσφύγων όσον αφορά τις εναλλακτικές λύσεις μετά το κλείσιμο των συνόρων, όπως το πρόγραμμα μετεγκατάστασης. Στο μεταξύ, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, χθες, έστησαν τρεις ακόμα σκηνές χωρητικότητας 160 ατόμων για να στεγαστούν ορισμένοι από όσους εδώ και ημέρες κοιμούνται στις λάσπες.

Η αστυνομία, χθες, μοίρασε φυλλάδια στην Ειδομένη, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία παραμένουν 10.500 πρόσφυγες, όπου αναφέρεται ρητά ότι «τα σύνορα είναι κλειστά. Στους χώρους φιλοξενίας θα βρείτε τροφή και . Μην εμπιστεύεστε ανεύθυνους που σας βάζουν σε κίνδυνο. Μην ταλαιπωρήστε χωρίς λόγο». Η Εθνική Επιτροπή Για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) τονίζει ότι «εν όψει των σοβαρών διαστάσεων που έχει λάβει το προσφυγικό /μεταναστευτικό ζήτημα για την Ελλάδα, επανέρχεται η ανάγκη να υπάρξει άμεσος συντονισμός για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, που τείνει να βγει εκτός ελέγχου με άμεσους και σοβαρούς κινδύνους για τους μετανάστες αλλά και για τις χώρες υποδοχής».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση