Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Συνωστισμός στον δρόμο προς Ειδομένη
Συνωστισμός στον δρόμο προς Ειδομένη

Συνωστισμός στον δρόμο προς Ειδομένη

Νέες συνθήκες διαμορφώνονται και στην Ελλάδα από τον αέρα αντίδρασης στις προσφυγικές ροές που πνέει τις τελευταίες ημέρες στην Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και στη . Η κρατά κλειστά τα σύνορα στην Ειδομένη για τους πρόσφυγες από την Τρίτη το βράδυ. Και ενώ η επίσημη ενημέρωση προς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρει ότι το κλείσιμο των συνόρων έγινε για τεχνικούς λόγους, τα διαρρέουν ότι στο εξής θα επιτρέπουν τη διέλευση προσφύγων μόνο εφόσον στα έγγραφά τους αναφέρεται τόπος προορισμού. Κύκλοι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφεραν ότι η δεν απαντά σε φημολογίες, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι μια τέτοια πολιτική από την πλευρά των Σκοπίων δεν έχει νομική υπόσταση.

Πάντως, ήδη μεγάλος αριθμός ατόμων έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται στα σημεία αναμονής, στη διαδρομή προς την Ειδομένη, ενώ οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσμενείς, με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια. Στα σύνορα χθες είχαν φθάσει επτά πούλμαν, με να εγκλωβιστούν τουλάχιστον 350 πρόσφυγες, πολλοί εκ των οποίων μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από επικοινωνία των υπ. Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής αποφασίστηκε ότι υπό ειδικές συνθήκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν υπάρχουσες δομές για την προστασία της υγείας των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας μετά το κλείσιμο των συνόρων.

Παράλληλα, παρά το κρύο και τον κίνδυνο, οι ροές στα συνεχίζονται. Δύο πρόσφυγες, εκ των οποίων ένα παιδί, έχασαν τη τους χθες από υποθερμία στην προσπάθειά τους να φθάσουν στη Λέσβο. Το παιδί, 5 ετών, μεταφέρθηκε στη μονάδα αυξημένης φροντίδας στη Σκάλα Συκαμνιάς έπειτα από από το οποίο διασώθηκαν 46 άτομα, όμως τελικά υπέκυψε. Αγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων από το συγκεκριμένο . Μια ακόμα γυναίκα έχασε τη της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από τα τουρκικά παράλια από το κρύο, παρά το γεγονός ότι το στο οποίο επέβαινε έφτασε στην ακτή, καθώς στην περιοχή επικρατούν θερμοκρασίες κάτω του μηδενός.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση