Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συνεχίζονται οι 24ωρες κυλιόμενες απεργίες φαρμακοποιών
Συνεχίζονται οι 24ωρες κυλιόμενες απεργίες φαρμακοποιών

Συνεχίζονται οι 24ωρες κυλιόμενες απεργίες φαρμακοποιών

Από τα εφημερεύοντα θα προμηθεύονται και σήμερα οι πολίτες τα φάρμακά τους, λόγω της απεργίας διαρκείας των φαρμακοποιών. Η χθεσινή των εκπροσώπων των φαρμακοποιών με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό απέβη «άκαρπη»: η υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης που θα επιτρέπει σε ιδιώτη μη φαρμακοποιό να ανοίξει είναι δεδομένη και το μόνο που μένει είναι να «κλείσουν» επί μέρους ρυθμίσεις στη με τους δανειστές.

Κατόπιν τούτου οι φαρμακοποιοί, που διεκδικούν να κρατήσουν την ιδιοκτησία του φαρμακείου, ακόμα και με απλή πλειοψηφία μετοχικού κεφαλαίου, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις 24ωρες κυλιόμενες απεργίες.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), τη χθεσινή πρώτη ημέρα απεργίας η συμμετοχή ήταν πολύ υψηλή –πλην της Ρόδου, όπου παρέμειναν ανοιχτά– ενώ προς το δεν υπάρχει διακριτή διαφοροποίηση στη στάση που τηρούν τα με διευρυμένο ωράριο. «Η απεργιακή κινητοποίηση συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Και αυτό γιατί αυτή η κινητοποίηση αφορά την αυριανή ημέρα των φαρμακείων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος εξερχόμενος του υπουργείου Υγείας, όπου χθες το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν εκατοντάδες φαρμακοποιοί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το συμμετοχής σε ολόκληρη την πλησιάζει το 100%, αν και όπως παραδέχθηκε, υπήρξαν εξαιρέσεις σε λίγα κεντρικά σημεία, κυρίως της Αθήνας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση