Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συναυλία αλληλεγγύης από την Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας
Συναυλία αλληλεγγύης από την Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας

Συναυλία αλληλεγγύης από την Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας

Ν συμμετάσχουν στη συνυλία Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες που διοργανώνει η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας το ερχόμενο Σάββατο στις 9.30 το βράδυ στη Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κάλεσαν τους Βολιώτες σήμερα μέλη της κίνησης σε Τύπου, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΘΣ.

Όπως ανέφεραν οι πολίτες ανταποκρίθηκαν και στο κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που θα αποσταλούν στους πρόσφυγες στην , ενώ παράλληλα η Αντιφασιστική Κίνηση θα παρέμβει για να βοηθήσει και τους Σύριους πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στο Κέντρο Φιλοξενίας στο Βόλο.

Ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της κίνησης Ν. Κανελής είπε ότι ο δήμος θα πρέπει να παρέμβει για να καλύψει τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων που έστω και σποραδικά καταφθάνουν στην περιοχή.

Όσον αφορά την συναυλία τραγουδούν συμμετέχουν οι Νίκος Παρθένης και Ζαφείρης Κουκουσέλης αλλά και η . Τα είδη που συγκεντρώνονται, όπως ανέφερε το μέλος της Αντιφασιστικής Κίνησης, Εύη Δημοκοστούλα, είναι για βρέφη και παιδιά όπως πάνες, μωρομάντηλα, έτοιμο βρεφικό φαγητό σε βαζάκι, βρεφικό γάλα, χυμοί, γάλα, εβαπορέ, μπισκότα, κρουασάν, ατομικές μαρμελάδες, κουτάλι πλαστικό.

Επίσης συγκεντρώνεται ξηρά τροφή όπως παστέλι, μπάρες δημητριακών, κονσέρβες και φρυγανιές αλλά και είδη ς όπως χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαπούνι, σαμπουάν, οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες.

Η πρωτοβουλία της Αντιφασιστικής Κίνησης θα συνεχιστεί ενώ όπως τόνισε το μέλος και φοιτήτρια της ς, Αντιγόνη Σαριπανίδου, θα πρέπει να συνεχιστούν οι αγώνες για άμεση κατάργηση της συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ, παροχής ασύλου και ανακατανομής των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., δημιουργίας ανθρώπινων κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, διάλυσης φραχτών και της και φυσικά αγώνες για την οργανωμένη διάσωση, μεταφορά, καταγραφή, νομική και υγειονομική στήριξη και παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους πρόσφυγες το ζητούν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση