Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Συναντήσεις Σκουρλέτη με τους πρεσβευτές Ισραήλ και Ρωσίας για τα ενεργειακά
Συναντήσεις Σκουρλέτη με τους πρεσβευτές Ισραήλ και Ρωσίας για τα ενεργειακά

Συναντήσεις Σκουρλέτη με τους πρεσβευτές Ισραήλ και Ρωσίας για τα ενεργειακά

Συναντήσεις με τους πρεσβευτές της Ρωσίας και του στην είχε την Παρασκευή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου, ο κ. Σκουρλέτης με τον πρεσβευτή της Ρωσίας Αντρέι Μασλόφ συζητήσαν ζητήματα διμερών σχέσεων με έμφαση στα ενεργειακά θέματα και εκφράστηκε η κοινή βούληση να υπάρξει , στη βάση των μέχρι τώρα συμφωνηθέντων μεταξύ των δύο χωρών.

Με την πρεσβευτή του στην Ελλάδα Ίριτ Μπεν Άμπα η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ενεργειακές διασυνδέσεις στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και στις συνέργιες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μεταξύ Ελλάδας και , προς όφελος των λαών των δύο χωρών –και γενικότερα. Εκφράστηκε η βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για , με συγκεκριμένα βήματα, των ζητημάτων που ήδη έχουν εξεταστεί σε προηγούμενες συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Σημαντική κρίνεται και η προοπτική συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού, για την οποία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά της Ελλάδας και υψηλή τεχνογνωσία από την πλευρά του Ισραήλ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου έτρεξε για τη “Φλόγα” #ποδηλασίαΝίκηςΒόλου - https://t.co/FE3NdPFOqP -

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

"Αλιεύοντας" την είδηση