Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Σεμινάρια αντιμετώπισης καρδιακής ανακοπής (BLS/AED) στο Δήμο Αλμυρού
Σεμινάρια αντιμετώπισης καρδιακής ανακοπής  (BLS/AED) στο Δήμο Αλμυρού

Σεμινάρια αντιμετώπισης καρδιακής ανακοπής (BLS/AED) στο Δήμο Αλμυρού

Σεμινάρια για την αντιμετώπιση της Καρδιακής Ανακοπής (BLS/AED) με τη χρήση εξωτερικού απινιδωτή, με την πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου 2015, πολίτες του Δήμου Αλμυρού και όμορων Δήμων στο χώρο του Γυμνασίου Ευξεινούπολης.

Τα σεμινάρια οργάνωσε ο Δήμος Αλμυρού σε με τον Στρατιωτικό Γιατρό – Καρδιολόγο, Χαράλαμπο Παρίση, Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος 404 ΓΣΝ Λάρισας, Εκπαιδευτή ERC.

Η εκπαιδευτική ομάδα που πρόσφερε αφιλοκερδώς την εκπαίδευση στους συμπολίτες μας, αποτελούνταν από αξιόλογους γιατρούς, φοιτητές της ιατρικής, νοσηλευτές, στρατιωτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και συγκεντρώθηκαν από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καρδίτσα και Βόλο.

Την ομάδα αποτελούσαν ο υπεύθυνος του Σεμιναρίου Χατζησταυρίδης Π., Παρίσης Χ., Φλώρος Π., Γκιολιάβα Α., Γκλιτζής Β., Καραγκούνη Θ., Καραουλή Κ., Κυρίτση Ν., Παράσχου Κ., Πεϊτσίδου Ε., Βορνίτης Ν., Παπαποστόλου Ε., Σταμούλης Κ. και Πάτση Σ.

Δίδαξαν στους επιμορφούμενους ότι δεν χρειάζεται να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις για να αντιμετωπίσουν μια καρδιακή ανακοπή, παρά μόνο μια εκπαίδευση 5 ωρών, εκπαίδευση που παρακολουθεί το μεγαλύτερο μέρος των Ευρωπαίων πολιτών αλλά όχι των Ελλήνων. Αν αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων εκπαιδευόμενων, θα αυξηθεί κατά συνέπεια και το ποσοστό επιβίωσης των Ελλήνων που παθαίνουν καρδιακή ανακοπή.

Στα σεμινάρια, εκπαιδεύτηκαν 81 πολίτες από διάφορες επαγγελματικές ομάδες, αγρότες, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων και αρκετοί γυμναστές, δικηγόροι, στρατιωτικοί, φυσιοθεραπευτές, τραπεζικοί υπάλληλοι, φαρμακοποιοί, επαγγελματίες, υπάλληλοι, κ.ά.
Τις εντυπώσεις έκλεψε ο 14χρονος Λεωνίδας, μαθητής Γυμνασίου. Επίσης πρέπει να τονιστεί η συμμετοχή τριών φαρμακοποιών από τη Στυλίδα, τη Λαμία και το Μώλο, που ήρθαν στην για να επιμορφωθούν.
Επίσης υπήρξαν συμμετοχές από το Βόλο και το Βελεστίνο.

Το επίπεδο των συμμετεχόντων κρίθηκε εξαιρετικά υψηλό και μάλιστα ορισμένοι προτάθηκαν ως πιθανοί εκπαιδευτές σε επόμενα σεμινάρια (αφού βέβαια προηγηθεί μια διαδικασία εκπαίδευσης).

Ήταν πραγματικά ένα εποικοδομητικό και δημιουργικό Σαββατοκύριακο για όσους επιμορφώθηκαν, κατά κοινή ομολογία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση