Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Υδρα μετά από καταρρακτώδη βροχή
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Υδρα μετά από καταρρακτώδη βροχή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Υδρα μετά από καταρρακτώδη βροχή

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής η Υδρα. Η καταρρακτώδης βροχή που άρχισε γύρω στις 8 το πρωί, προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο νησί, καθώς οι τρεις κεντρικοί μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρους, οι οποίοι παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Ο Δήμαρχος ΄Υδρας ζήτησε από τη ενική ραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προσκάλεσε σε έκτακτη το Τοπικό Συντονιστικό ΄Οργανο στο οποίο θα παρευρεθεί και ο Αντιπεριφερειάρχης.

Σημεία του λιμανιού της Υδρας έχουν κυριολεκτικά “μπαζωθεί” από τα χώματα που κατέβασαν τα , ενώ νεκρά , τραπέζια, καρέκλες και βαρειά υλικά επιπλέουν στην λασπωμένη .

“Τα παρέσυραν βάρκες τις οποίες είχαν μαζέψει οι ιδιοκτήτες τους  στα σπίτια τους ενόψει του χειμώνα και μαζί με τα χώματα, τις καρέκλες και τα τραπέζια από τα μαγαζιά της παραλίας και ο,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, βρέθηκαν όλα στη ” μας είπε καταστηματάρχης της Υδρας. “Επίσης παρασύρθηκαν και δύο μουλάρια, τα οποία πνίγηκαν μέσα στη λάσπη…”

Σπίτια και του νησιού έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, καθώς η κακοκαιρία ήταν πρωτοφανής για τα δεδομένα της Υδρας. Λόγω των καταστροφών και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το λιμάνι, αναβλήθηκε Ιστιοπλοϊκός Αγώνας ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για το Σαββατοκύριακο. Τα δε Ιπτάμενα Δελφίνια άρχισαν να προσεγγίζουν με μεγάλη δυσκολία το λιμάνι το απόγευμα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση