Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Αιτωλοακαρνανία και Πελοπόννησο
Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Αιτωλοακαρνανία και Πελοπόννησο

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Αιτωλοακαρνανία και Πελοπόννησο

Κανένα ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς δεν υπήρχε μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής στην Πελοπόννησο, καθώς όλες οι φωτιές τέθηκαν υπό έλεγχο των δυνάμεων της πυροσβεστικής.

Η φωτιά στο Μαλαντρένι ς περιορίστηκε από την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι και οι αγρότες της περιοχής με τα ψεκαστικά μηχανήματα, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή των εναέριων μέσων.

Υπό έλεγχο είναι και η φωτιά που εκδηλώθηκε στα Ατζινέικα στον ‘Αη Γιάννη Κυνουρίας, όπου η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε τα χειρότερα και πρόλαβαν να μην επεκταθεί το πύρινο μέτωπο στο δάσος του Πάρνωνα.

Επιπλέον φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στην Ιερά Μονή Μπούρα στην περιοχή της Φαλαισίας, στη Μεγαλόπολη, όπου η υπηρεσία την πρόλαβε εν τη γενέσει της και την έθεσε υπό έλεγχο.

Σε όλα τα παραμένουν ισχυρές για πλήρη κατάσβεση και για το ενδεχόμενο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι, κοντά στον οικισμό Σκλάβαινα, στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας. Η φωτιά έχει ήδη κάψει μεγάλη αγροτοδασική έκταση, αλλά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Πάντως, στον τόπο της φωτιάς εξακολουθούν να επιχειρούν εννέα της ς υπηρεσίας με 25 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα, καθώς και δύο υδροφόρα του δήμου. Το έργο των πυροσβεστών βοηθά και το γεγονός, ότι έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά και στη Ζάκυνθο, αφού πάντως κατέστρεψε το δάσος στο όρος Σκοπός στο Καλάμακι που ήταν και από τους τελευταίους πνέυμονες πρασίνου στην περιοχή. Η πυρκαγιά αφού έκαψε ότι βρήκε μπροστά της, πέρασε στην άλλη πλευρά του βουνού στην περιοχή Σεκάνια στο Βασιλικό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος του νησιού Παύλος Κολοκοτσάς κατήγγειλε εμπρησμό, επισημαίνοντας πως οι εστίες ήταν αρκετές και η μια διαδεχόταν την άλλη. Είπε επίσης ότι από την φωτιά κάηκαν ελαιόδεντρα και κινδύνευσαν κατοικίες.

Τραγικός είναι ο απολογισμός των καταστροφών που έχει αφήσει πίσω του ο «κακός δαίμονας» του καλοκαιριού με πυρκαγιές να μαστίζουν πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα του Σαββάτου νεκρός βρέθηκε άνδρας στην περιοχή του Καρέα στον Υμηττό, όπου την Παρασκευή σημειώθηκε μεγάλη πυρκαγιά. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε και αργά το βράδυ του Σαββάτου επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για έναν αρχιφύλακα 47 ετών, ο οποίος αγνοείτο από το βράδυ της Παρασκευής, όταν και δηλώθηκε η εξαφάνισή του, από την σύζυγό του. Τα ίχνη του είχαν χαθεί στην περιοχή της Ηλιούπολης, ενώ για τον εντοπισμό του πραγματοποιήθηκε έρευνα από την ΕΜΑΚ και την

Φωτιές σημειώθηκαν ακόμη σε Δίστομο και Μέλισσα Κυλλήνης Ηλείας.

Οσον αφορά τον απολογισμό της μεγάλης πυρκαγιάς στη Λακωνία, μιλώντας το απόγευμα του Σαββάτου στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρίστος Σπίρτζης τόνισε ότι υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες καταστροφές, τόσο περιβαλλοντικές, όσο και στην ζωική παραγωγή και στις καλλιέργειες των κατοίκων.

Υπάρχουν καταστροφές και σε κτίρια, ευτυχώς δεν είναι τόσο μεγάλες. Μέχρι στιγμής έχουμε από πληροφορίες, στους οικισμούς περίπου 40 κατοικίες να έχουν καεί και για αυτό τη Δευτέρα ή την Τρίτη το αργότερο, συνεργεία του υπουργείου και της αρμόδιας υπηρεσίας θα είναι στην περιοχή για να κάνουν τις καταγραφές και το συντομότερο δυνατό να μπορέσει το κράτος και οι υπηρεσίες να συνδράμουν στους πολίτες, είπε ο κ. Σπίρτζης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση