Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Σε ετοιμότητα ο Δήμος Σκιάθου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου
Σε ετοιμότητα  ο Δήμος Σκιάθου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Σκιάθου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Με θέμα την οργάνωση ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, συγκλήθηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 11.00 π.μ, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκιάθου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Γιαννίτσης, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βασίλης Ταμπάκης, ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βασίλης Καλiακούδας, ο λιμενάρχης Νικόλαος Κατσάμπας, ο διοικητής Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νίκος Γκουτζέλας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αερολιμένα Γιώργος Λιακόπουλος, ο δασοφύλακας του Δασαρχείου Σκοπέλου Κώστας Βασιλείου, ο δημοτικός αστυνόμος Γιάννης Μίχος, η δημοτική σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, Τασούλα Φιλαρέτου, ο μηχανικός οχημάτων του Δήμου Σωτήρης Γλυμπάτζας, ο εκπρόσωπος της Βάσης Ετοιμότητας Σκιάθου, Θάνος Τζούμας και ο Μιχάλης Σπανοδήμος.

Στη συνάντηση αυτή του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε για την ετοιμότητα των οχημάτων έργου του Δήμου Σκιάθου – 2 ερπυστριοφόρα, 1 γκρέιτερ, 2 για χωματουργικές εργασίες και 3 υδροφόρες καθώς και για το μεγάλο πρόγραμμα καθαρισμών του αγροτικού δικτύου που συμβάλλει μεταξύ άλλων στην πυρασφάλεια.

Έπειτα, ανακοινώθηκε το της επισκευής και επαναλειτουργίας της δεξαμενής στην περιοχή Καμπιά που θα λειτουργήσει και ως σημείο τροφοδοσίας για την πυρασφάλεια, όπως επίσης και η στα μέσα Μαΐου εποχικού προσωπικού πυρασφάλειας από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβρη. Τα μέλη ενημερώθηκαν και για την επισκευή του συστήματος πυρασφάλειας στο ΧΥΤΑ αλλά και των πυροφυλακίων.

Επισημάνθηκε έπειτα ότι για πρώτη φορά ο ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο με ιδιώτη η οποία σε περίπτωση ανάγκης (πυρκαγιά, ακραία καιρικά φαινόμενα) θα ενισχύσει το νησί με τα αναγκαία οχήματα έργου και με το αντίστοιχο προσωπικό. 

Σε πολύ καλό μεταξύ Δημοτικής Αρχής, φορέων και εθελοντών, συζητήθηκε η ενίσχυση της πυρασφάλειας από εθελοντικές δράσεις όπως αυτή της έφιππης πυρασφάλειας καθώς και η δημιουργία εφαρμογής που θα ενημερώνει τους πολίτες σε περίπτωση έκτακτων αναγκών. 

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι έλαβαν μέρος στη σημερινή συνάντηση για την άψογη . Όλες οι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά κάθε έκτακτο φαινόμενο που μπορεί να προκύψει, για να απολαύσουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι» δήλωσε ο δήμαρχος, Θοδωρής Τζούμας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

  • #τροχαίο στον κόμβο Βελεστίνου #τροχαίο - https://t.co/DRMa83szRk -

"Αλιεύοντας" την είδηση