Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Σε επιφυλακή για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Σε επιφυλακή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σε επιφυλακή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Έντονη νησυχί για το ενδεχόμενο εκτεταμένων επεισοδίων στις εκ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου επικρατεί στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και των κεντρικών πανεπιστημίων της ς.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε την έδρα των ΜΑΤ και μίλησε στους αστυνομικούς της υπηρεσίας, ενώ αμέσως μετά ήταν προγραμματισμένη σύσκεψη της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. με αντικείμενο τα για την πορεία της 17ης Νοεμβρίου. Οι εκτιμήσεις και οι πληροφορίες των αρμοδίων αξιωματικών κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι ομάδες αντεξουσιαστών θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν γενικευμένα επεισόδια στο της πρωτεύουσας. Ενδεικτικό εξάλλου των προθέσεων του αναρχικού-αντεξουσιαστικού χώρου είναι κείμενο των φυλακισμένων Νίκου Ρωμανού και Παναγιώτη Αργυρού που αναρτήθηκε την 11η Νοεμβρίου στο διαδίκτυο και προσκαλεί σε εκρηκτικό ξεσηκωμό του αναρχικού χώρου. Οι Ρωμανός – Αργυρού απευθύνουν κάλεσμα για «μαύρο» Δεκέμβρη, έναν «μήνα συντονισμένων δράσεων, με σκοπό να γνωριστούμε μεταξύ μας, να κατέβουμε στο δρόμο για να σπάσουμε τις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων, να καταλάβουμε σχολεία, πανεπιστήμια και δημαρχεία, να μοιράσουμε κείμενα που θα διαδίδουν το μήνυμα της ανταρσίας, να βάλουμε εμπρηστικούς μηχανισμούς σε φασίστες και αφεντικά…». Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα περιορισμένης έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια των συλλαλητηρίων της Πέμπτης αποτελούν πρόγευση όσων θα ακολουθήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται και οι ηγεσίες του Αθηνών, του ΕΜΠ και του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Για το θέμα υπήρξε συνεννόηση των εκπροσώπων των ΑΕΙ με την ηγεσία της ΕΛΑΣ, ώστε τις προηγούμενες ημέρες να αποτραπούν καταλήψεις κτιρίων από μικρές ομάδες ατόμων. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό φέρεται να αποφασίσθηκε να μη γίνουν εκ σε κεντρικά κτίρια του . Από χθες πάντως, με απόφαση των σχολών, έχουν κλείσει τα κτίρια του , με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο κεντρικό κτίριο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση