Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε απεργιακό κλοιό η χώρα
Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

«Παραλύει» η χώρα την Πέμπτη, ημέρα γενικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Το κεντρικό θα γίνει στην Κλαυθμώνος στις 11 π.μ, ενώ δική του συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10:30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.

Για την εξυπηρέτηση όσων λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις, ο ηλεκτρικός και το τραμ θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 10 πμ. έως τις 3 μ.μ., ενώ και τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου και τα . Απεργία διαρκείας ξεκινούν αύριο και οι ιδιοκτήτες φορτηγών (Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος).

Δεμένα τα μέχρι το Σάββατο

Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κανένα δρομολόγιο δε θα πραγματοποιήσουν και τα , όλων των κατηγοριών λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής.

Συγκεκριμένα, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από την Πέμπτη στις 6 το πρωί έως το Σάββατο στις 6 το πρωί. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν το Σάββατο καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων, δηλαδή των δικηγόρων, συμβολαιογράφων, γιατρών, φαρμακοποιών, οδοντιάτρων, φυσικοθεραπευτών, κτηνιάτρων, μηχανικών, χημικών, φοροτεχνικών κ.ά..

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, οι επιστημονικοί αποφάσισαν να διακόψουν τον διάλογο με την κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενοι για τη μη προσκόμιση από πλευράς ποσοτικοποιημένων στοιχείων σχετικά με τη βιωσιμότητα του προτεινόμενου ασφαλιστικού συστήματος. Σε νέα συνάντηση που προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα στα γραφεία της Ενωσης Συμβολαιογράφων Ελλάδος θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Και τα πρατήρια καυσίμων

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Στη γενική απεργία θα συμμετέχουν επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί των μονάδων του ΠΕΔΥ και το λοιπό υγειονομικό προσωπικό σε , προνοιακές δομές, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ. Επίσης, θα συμμετάσχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι), η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΓΕΝΟΠ-.

Κλειστά και τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστικά λεωφορεία και την Πέμπτη και η Θεσσαλονίκη, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Κλειστά θα μείνουν, επίσης, τα εμπορικά και άλλα καταστήματα με αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών.

Για τις 9 το πρωί οι επαγγελματίες έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία με τα αυτοκίνητα τους έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. εξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10.30π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Επίσης εμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες θα συγκεντρωθούν στις 10.30 π.μ. στη συμβολή της Τσιμισκή με τη Βενιζέλου.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση