Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » «Ρουβίκωνας» στην παρουσίαση βιβλίου της κ. Παπανδρέου
«Ρουβίκωνας» στην παρουσίαση βιβλίου της κ. Παπανδρέου

«Ρουβίκωνας» στην παρουσίαση βιβλίου της κ. Παπανδρέου

Πρόσκαιρη αναστάτωση προκάλεσε η εισβολή κρανοφόρων στο καφέ του βιβλιοπωλείου «Ιανός» χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το βιβλίο «Ερωτας και Εξουσία» της Μαργαρίτας . Οι περίπου δέκα κρανοφόροι, μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», αναποδογύρισαν τραπεζάκια στην είσοδο του κατάμεστου καφέ, φώναξαν ειρωνικά συνθήματα προς τον Θεόδωρο Πάγκαλο, που είχε μόλις πάρει τον λόγο, και πέταξαν φέιγ-βολάν με συνθήματα κατά της και του ΔΤ. Μετά από λίγα λεπτά, αποχώρησαν.

Ο κ. επανέφερε το πλήθος σε ηρεμία και μίλησε στη συνέχεια για τις «δύο ιστορίες» που περιλαμβάνει το βιβλίο. Πέρα από την ιστορία μιας γυναίκας «που ερωτεύθηκε παράφορα έναν άνδρα» υπήρχε η δεύτερη, την οποία χαρακτήρισε «συγκλονιστική και δραματική»: της προοδευτικής Αμερικανίδας που ακολουθεί τον άνδρα που αγάπησε σε μια χ που δεν γνωρίζει και η οποία κυριαρχείται από τη «λογική του μικροαστού».

Ο πρώην υπουργός, αναλύοντας τον μικροαστισμό με σαφή μηνύματα για το σήμερα, θυμήθηκε πώς απέρριψε ο την πρότασή του για δημοψήφισμα με σκοπό την έξοδο από την ΕΟΚ («αν πίστευαν αυτά που τους λέγαμε περί εξόδου, δεν θα μας ψήφιζαν ποτέ»). Εξήρε τους αγώνες της Μαργαρίτας Παπανδρέου για την των φύλων, σημειώνοντας ότι οι προοδευτικές αλλαγές που θεσμοθέτησε το ΠΑΣΟΚ «φέρουν τη σφραγίδα της» και ότι είναι η μόνη σημαντική κληρονομία της περιόδου εκείνης που άντεξε αλώβητη στον χρόνο. Οσο για την προσωπική του σχέση με τον φεμινισμό, διηγήθηκε μια τραυματική εμπειρία που είχε σε φεμινιστικό στο Παρίσι, όταν μαζί με τον ίκο Πουλαντζά οι ριζοσπάστριες φεμινίστριες τους πέταξαν με αποδοκιμασίες από την αίθουσα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση