Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » «Ρουβίκωνας» στην παρουσίαση βιβλίου της κ. Παπανδρέου
«Ρουβίκωνας» στην παρουσίαση βιβλίου της κ. Παπανδρέου

«Ρουβίκωνας» στην παρουσίαση βιβλίου της κ. Παπανδρέου

Πρόσκαιρη αναστάτωση προκάλεσε η εισβολή κρανοφόρων στο καφέ του βιβλιοπωλείου «Ιανός» χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια ς για το «Ερωτας και Εξουσία» της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Οι περίπου δέκα κρανοφόροι, μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», αναποδογύρισαν τραπεζάκια στην είσοδο του κατάμεστου καφέ, φώναξαν ειρωνικά συνθήματα προς τον Θεόδωρο Πάγκαλο, που είχε μόλις πάρει τον λόγο, και πέταξαν φέιγ-βολάν με συνθήματα κατά της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Μετά από λίγα λεπτά, αποχώρησαν.

Ο κ. Πάγκαλος επανέφερε το πλήθος σε ηρεμία και μίλησε στη συνέχεια για τις «δύο ιστορίες» που περιλαμβάνει το . Πέρα από την μιας γυναίκας «που ερωτεύθηκε παράφορα έναν άνδρα» υπήρχε η δεύτερη, την οποία χαρακτήρισε «συγκλονιστική και δραματική»: της προοδευτικής Αμερικανίδας που ακολουθεί τον άνδρα που σε σε μια χ που δεν γνωρίζει και η οποία κυριαρχείται από τη « του μικροαστού».

Ο πρώην υπουργός, αναλύοντας τον ελληνικό μικροαστισμό με σαφή μηνύματα για το σήμερα, θυμήθηκε πώς απέρριψε ο Παπανδρέου την πρότασή του για δημοψήφισμα με σκοπό την έξοδο από την («αν πίστευαν αυτά που τους λέγαμε περί εξόδου, δεν θα μας ψήφιζαν ποτέ»). Εξήρε τους αγώνες της Μαργαρίτας Παπανδρέου για την ισότητα των φύλων, σημειώνοντας ότι οι προοδευτικές αλλαγές που θεσμοθέτησε το «φέρουν τη σφραγίδα της» και ότι είναι η μόνη σημαντική κληρονομία της περιόδου εκείνης που άντεξε αλώβητη στον χρόνο. Οσο για την προσωπική του σχέση με τον φεμινισμό, διηγήθηκε μια τραυματική εμπειρία που είχε σε φεμινιστικό συνέδριο στο , όταν μαζί με τον Νίκο Πουλαντζά οι ριζοσπάστριες φεμινίστριες τους πέταξαν με αποδοκιμασίες από την αίθουσα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση