Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Πυρκαγιά στην Κεφαλονιά -Εκκενώνεται το Καπανδρίτι
Πυρκαγιά στην Κεφαλονιά -Εκκενώνεται το Καπανδρίτι

Πυρκαγιά στην Κεφαλονιά -Εκκενώνεται το Καπανδρίτι

Την οργανωμένη απομάκρυνση του πληθυσμού που βρίσκεται στη περιοχή Καπανδρίτι αποφάσισαν οι αρχές, λόγω της επικίνδυνης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κεφαλονιά.

Όπως αναφέρει στην απόφασή του ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, η απομάκρυνση του πληθυσμού γίνεται «για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται στην περιοχή».

 

 

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Αργοστολίου χαρακτήρισε «επικίνδυνη την στο Καπανδρίτι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο αλλά και της υψηλής θερμοκρασίας» ενώ για την του χωριού δήλωσε ότι «έγινε κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας».

Συγκεκριμένα, η απόφαση του δημάρχου Αργοστολίου για την της περιοχής αναφέρει τα εξής: «Έχοντας υπόψη:  Τις διατάξεις του άρθρου 58 και την παρ.1 του άρθρου 282, του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 ΄) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Τις διατάξεις των άρθρων 1 και 13 του Ν. 3013/02 «Περί αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας και λοιπές διατάξεις» (ΦΕΚ102, ΄)

Την αριθ. 1299/2003 (ΦΕΚ 423 B’ / 10-04-2003) Απόφαση Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης με θέμα: Έγκριση του από 7-4-03 Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη «Ξενοκράτης».

Το αριθ. 3515/28-6-2013 3η Έκδοση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξ αιτίας Δασικών Πυρκαγιών, στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής προστασίας με τη συνθηματική λέξη «Ξενοκράτης».

Το αριθ 2934/06-05-2015 (ΑΔΑ:6ΛΗ8465ΦΘΕ-ΝΜΙ) έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα: “Κατευθυντήριες οδηγίες για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών”.

Το Ειδικό Σχέδιο Δράσης για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών, του Δήμου Αργοστολίου όπως μέχρι σήμερα έχει εγκριθεί και ισχύει.

Την προφορική εισήγηση του Επικεφαλής Αξιωματικού του Πυροσβεστικού Έργου κ. Ψαρρού Κωνσταντίνου για την ανάγκη υλοποίησης της Ο.Α.Π., στην περιοχή Καπανδρίτι

Αποφασίζουμε:

την οργανωμένη απομάκρυνση όλου του πληθυσμού που βρίσκεται στη περιοχή Καπανδρίτι για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται σε αυτήν από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος»

pyrkagia-stin-kefalonia-proliptiki-ekkenosi-oikismoy-enischythikan-oi-dynameis-pyrosvesis0
Φωτ. inkefalonia.gr

Ενισχύονται οι

Σύμφωνα με το inkefalonia.gr, υπάρχουν δύο μέτωπα -ένα στην και ένα στο Καπανδρίτι- τα οποία λόγω των ισχυρών ανέμων είναι δύσκολο να περιοριστούν.

Κατά το ίδιο μέσο, η κατάσταση κρίνεται σοβαρότερη στο Καπανδρίτι, καθώς η φωτιά έχει πλησιάσει τον οικισμό.

Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κεφαλονιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την , στο σημείο επιχειρούν 38  με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, οκτώ οχήματα, επτά αεροσκάφη και δύο .

Επιπλέον, επιχειρεί αερομεταφερόμενη ομ. πεζοπόρου τμήματος Δυτ. Ελλάδας, ενώ μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από και Κυλλήνη 14 με 7 οχήματα.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #συλλήψεις και πρόστιμα στη Μαγνησία #συλλήψεις - https://t.co/MzAQZUgiJQ -

  • Ανανέωση συνεργασίας Δήμου Σκιάθου με την Marketing Greece #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/z8uSkr9VTA -

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

"Αλιεύοντας" την είδηση