Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Προβλήματα στις πτήσεις λόγω κινητοποιήσεων
Προβλήματα στις πτήσεις λόγω κινητοποιήσεων

Προβλήματα στις πτήσεις λόγω κινητοποιήσεων

Καθηλωμένα θα παραμείνουν όλα τα σήμερα από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν ο ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Αίτημα των ελεγκτών, οι οποίοι προχωρούν στην κινητοποίηση εν μέσω υψηλής τουριστικής περιόδου κατά τη διάρκεια ενός ιδιαίτερα δύσκολου για τη χώρα καλοκαιριού, είναι η σύσταση ανεξάρτητου παρόχου αεροναυτιλίας.

Απειλούν μάλιστα με κλιμάκωση της κινητοποίησης στις 14 Αυγούστου, με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας. Κατά τη διάρκεια της 4ωρης στάσης εργασίας δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς όλα τα ελληνικά αεροδρόμια. Δεκάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί, ενώ θα τροποποιηθούν οι ώρες αναχώρησης και άφιξης αρκετών πτήσεων στη διάρκεια της ημέρας. Οι που είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψουν σήμερα, πρέπει να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρείες για να ενημερωθούν για τις πτήσεις τους.
«Η ανεξάρτητου φορέα παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας είναι ώριμο αίτημα του κλάδου και απαίτηση της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, συνιστά δε την απαραίτητη προϋπόθεση για τον διαχωρισμό των λειτουργιών της ΥΠΑ (Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας) και μάλιστα τη στιγμή αυτή που καταρτίζεται το σχέδιο σύμβασης για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων σε ιδιώτη επενδυτή», επισημαίνουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε ανακοίνωσή τους. Η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας προτείνει τη δημιουργία «ανεξάρτητου και βιώσιμου παρόχου αεροναυτιλίας, ως αυτοτελούς δημόσιας υπηρεσίας». Καταγγέλλει μάλιστα ότι η διατήρηση της υφιστάμενης δομής της ΥΠΑ δημιουργεί αδιαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών της αεροναυτιλίας, σωρεύει υποχρεώσεις προς προμηθευτές, ακυρώνει επενδύσεις, υποβαθμίζει διαδικασίες και συστήματα επιτήρησης της κυκλοφορίας και των επικοινωνιών. Απειλούν μάλιστα με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση