Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Προβλήματα στις πτήσεις λόγω κινητοποιήσεων
Προβλήματα στις πτήσεις λόγω κινητοποιήσεων

Προβλήματα στις πτήσεις λόγω κινητοποιήσεων

Καθηλωμένα θα παραμείνουν όλα τα σήμερα από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν ο ελεγκτές εναέριας . Αίτημα των ελεγκτών, οι οποίοι προχωρούν στην κινητοποίηση εν μέσω υψηλής τουριστικής περιόδου κατά τη διάρκεια ενός ιδιαίτερα δύσκολου για τη χώρα καλοκαιριού, είναι η σύσταση ανεξάρτητου παρόχου αεροναυτιλίας.

Απειλούν μάλιστα με κλιμάκωση της κινητοποίησης στις 14 Αυγούστου, με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας. Κατά τη διάρκεια της 4ωρης στάσης εργασίας δεν θα πραγματοποιηθεί καμία από και προς όλα τα ελληνικά . Δεκάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί, ενώ θα τροποποιηθούν οι ώρες αναχώρησης και άφιξης αρκετών πτήσεων στη διάρκεια της ημέρας. Οι επιβάτες που είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψουν σήμερα, πρέπει να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρείες για να ενημερωθούν για τις πτήσεις τους.
«Η ανεξάρτητου φορέα παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας είναι ώριμο αίτημα του κλάδου και απαίτηση της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, συνιστά δε την απαραίτητη προϋπόθεση για τον διαχωρισμό των λειτουργιών της ΥΠΑ (Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας) και μάλιστα τη στιγμή αυτή που καταρτίζεται το σχέδιο σύμβασης για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων σε ιδιώτη επενδυτή», επισημαίνουν οι ελεγκτές εναέριας σε ανακοίνωσή τους. Η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Ελλάδας προτείνει τη «ανεξάρτητου και βιώσιμου παρόχου αεροναυτιλίας, ως αυτοτελούς δημόσιας υπηρεσίας». Καταγγέλλει μάλιστα ότι η διατήρηση της υφιστάμενης δομής της ΥΠΑ δημιουργεί αδιαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών της αεροναυτιλίας, σωρεύει υποχρεώσεις προς προμηθευτές, ακυρώνει , υποβαθμίζει διαδικασίες και συστήματα επιτήρησης της κυκλοφορίας και των επικοινωνιών. Απειλούν μάλιστα με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΑΝΑΣΑ ΙΙ στο τέλος του 2021 με αποκλειστικό κριτήριο τη μείωση του τζίρου #ΑΝΑΣΑΙΙ - https://t.co/FFenszG2SZ -

  • Σύλληψη ιδιοκτήτη #μπαρ για ανεμβολίαστους πελάτες #μπαρ - https://t.co/7KZL6PAnGE -

  • #φωτιά σε ξερά χόρτα στα Καλά Νερά #ΚαλάΝερά #φωτιά - https://t.co/NXwyLcCRuI -

"Αλιεύοντας" την είδηση