Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Προς πώληση «Ελ. Βενιζέλος», ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και ΟΤΕ
Προς πώληση «Ελ. Βενιζέλος», ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και ΟΤΕ

Προς πώληση «Ελ. Βενιζέλος», ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και ΟΤΕ

Την έγκρισή του για την υλοποίηση του επικαιροποιημένου Επιχειρησιακού Προγράμματος Αξιοποίησης (Asset Development Plan – ADP) της περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ, που περιλαμβάνει την ολοκλήρωση ή την έναρξη των διαδικασιών παραχώρησης ή πώλησης του συνόλου των 19 θεματικών ενοτήτων ευθύνης του, ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Οι δράσεις περιλαμβάνουν από την έναρξη της διαδικασίας πώλησης των ενεργειακών συμμετοχών σε ΔΕΗ (17%), ΕΛΠΕ (35,5%) και ΔΕΠΑ, όπως και του ΟΤΕ, έως και την πώληση μειοψηφικών πακέτων στις εταιρείες ύδρευσης (24% στην ΕΥΑΘ και 11% στην ΕΥΔΑΠ).

Κλείσιμο συναλλαγών

Προβλέπει ακόμα το κλείσιμο συναλλαγών όπως του Ελληνικού, του ΟΛΘ, της Αφάντου και του ΔΕΣΦΑ, αλλά και μια σειρά νέων παραχωρήσεων στα περιφερειακά λιμάνια όπως και μαρίνες μεταξύ των οποίων της Μυκόνου και της Θεσσαλονίκης.

Ακόμα, σχεδιάζεται η έναρξη της παραχώρησης ακινήτων όπως της Πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών στο Ηράκλειο, 785 στρεμμάτων στις Θερμοπύλες, 1.500 στρεμμάτων του Κάμπινγκ και της Λουτρόπολης στα Καμένα Βούρλα και του Ξενία Κύθνου. Προβλέπεται επίσης η υπογραφή συμφωνητικού τροποποίησης παραρτημάτων των συμβάσεων παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τις οποίες η Fraport Greece και το Δημόσιο έχουν συμφωνήσει ύστερα από το πρώτο διάστημα λειτουργίας τους από την παραχωρησιούχο.

Για το Ελληνικό εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΟΙΠ τα επόμενα βήματα, που περιλαμβάνουν, έπειτα από έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος από το ΣτΕ, τη διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για τη χορήγηση άδειας καζίνο, την έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων για τη χωροθέτηση και την πολεοδόμηση, τη σύσταση φορέα διαχείρισης των ελεύθερων και δημόσιων χώρων, τη των φορέων που βρίσκονται στην έκταση, τη διανομή δικαιωμάτων κυριότητας μεταξύ Δημοσίου και ΤΑΙΠΕΔ και τη μεταβίβαση των εμπράγματων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνικό .Ε. που αγοράζει ο επενδυτής για να γίνει τελικά το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση