Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Προς πώληση «Ελ. Βενιζέλος», ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και ΟΤΕ
Προς πώληση «Ελ. Βενιζέλος», ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και ΟΤΕ

Προς πώληση «Ελ. Βενιζέλος», ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και ΟΤΕ

Την έγκρισή του γι την υλο του επικιροποιημένου Επιχειρησιακού Προγράμματος Αξιοποίησης (Asset Development Plan – ADP) της περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ, που περιλαμβάνει την ολοκλήρωση ή την έναρξη των διαδικασιών παραχώρησης ή πώλησης του συνόλου των 19 θεματικών ενοτήτων ευθύνης του, ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Οι δράσεις περιλαμβάνουν από την έναρξη της διαδικασίας πώλησης των ενεργειακών συμμετοχών σε (17%), ΕΛΠΕ (35,5%) και , όπως και του ΟΤΕ, έως και την πώληση μειοψηφικών πακέτων στις εταιρείες ς (24% στην ΕΥΑΘ και 11% στην ΕΥΔΑΠ).

Κλείσιμο συναλλαγών

Προβλέπει ακόμα το κλείσιμο συναλλαγών όπως του Ελληνικού, του ΟΛΘ, της Αφάντου και του ΔΕΣΦΑ, αλλά και μια σειρά νέων παραχωρήσεων στα περιφερειακά λιμάνια όπως και μαρίνες μεταξύ των οποίων της Μυκόνου και της Θεσσαλονίκης.

Ακόμα, σχεδιάζεται η έναρξη της παραχώρησης ακινήτων όπως της Πρώην Αμερικανικής Βάσης ουρνών στο Ηράκλειο, 785 στρεμμάτων στις Θερμοπύλες, 1.500 στρεμμάτων του Κάμπινγκ και της Λουτρόπολης στα Καμένα Βούρλα και του Ξενία Κύθνου. Προβλέπεται επίσης η υπογραφή συμφωνητικού τροποποίησης παραρτημάτων των συμβάσεων παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τις οποίες η Fraport Greece και το Δημόσιο έχουν συμφωνήσει ύστερα από το πρώτο διάστημα λειτουργίας τους από την παραχωρησιούχο.

ια το Ελληνικό εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΟΙΠ τα επόμενα βήματα, που περιλαμβάνουν, έπειτα από έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος από το ΣτΕ, τη διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για τη χορήγηση ς καζίνο, την έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων για τη χωροθέτηση και την πολεο, τη σύσταση φορέα διαχείρισης των ελεύθερων και δημόσιων χώρων, τη μετεγκατάσταση των φορέων που βρίσκονται στην έκταση, τη διανομή δικαιωμάτων κυριότητας μεταξύ Δημοσίου και ΤΑΙΠΕΔ και τη μεταβίβαση των εμπράγματων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνικό Α.Ε. που αγοράζει ο επενδυτής για να γίνει τελικά το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση