Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Προ λουκέτου το μοναδικό ακτινοθεραπευτήριο για παιδιά
Προ λουκέτου το μοναδικό ακτινοθεραπευτήριο για παιδιά

Προ λουκέτου το μοναδικό ακτινοθεραπευτήριο για παιδιά

Σε κρίσιμη «καμπή» βρίσκεται η λειτουργία του μοναδικού στη χώρα μας ακτινοθεραπευτικού τμήματος για παιδιά με καρκίνο, το οποίο στεγάζεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Αιτία, και σε αυτήν τη περίπτωση, η «απογύμνωση» του από ανθρώπινο δυναμικό και το πάγωμα διαρκείας των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στον χώρο της υγείας.

Η μοναδική μόνιμη γιατρός που είχε μείνει στο τμήμα υπέβαλε την παραίτησή της τον περασμένο μήνα. Ετσι, ουσιαστικά αυτήν τη στιγμή η στελέχωση του τμήματος με ακτινοθεραπευτές γίνεται από μη μόνιμους γιατρούς: έναν επικουρικό και έναν με σύμβαση μέσω του . Η σύμβαση δε ενός εξ αυτών λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Επιπρόσθετα, το τμήμα λειτουργεί με ειδική άδεια από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, την οποία πρέπει να αναλάβει μόνιμος γιατρός του τμήματος.

Οπως ανέφερε στην «Κ» η πρόεδρος της Φλόγας – Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, κ. Μαρία Τρυφωνίδη, «είναι πολύ εξειδικευμένος χώρος και απαιτεί ειδική πολύμηνη εκπαίδευση σε και , προκειμένου ένας ακτινοθεραπευτής να μπορεί να αναλάβει παιδιά. Μια λάθος κίνηση μπορεί να προκαλέσει φθορά σε υγιείς ιστούς. Και αν στους ενήλικους οι ιστοί αναπληρώνονται, δεν ισχύει το ίδιο στα παιδιά». Κάθε παιδί με νεοπλασματική ασθένεια που κρίνεται ότι πρέπει να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία θα χρειαστεί από 20 έως 40 ακτινοβολίες. Αυτήν τη στιγμή, στο τμήμα κάνουν θεραπεία περίπου 14 παιδιά. Σύμφωνα με την κ. Τρυφωνίδου, με τα σημερινά είναι ορατός ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας του τμήματος. Και όπως αναφέρει με πικρία: «Είναι ένα τμήμα με εξαιρετικό εξοπλισμό. Ενα έξυπνο κράτος θα τον λειτουργούσε πρωί-απόγευμα».

Προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας του τμήματος, η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει κάνει αποδεκτή ακόμα την της γιατρού, η οποία συνεχίζει να κατέχει την άδεια από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ. Σύμφωνα με τα όσα είπε στην «Κ» η πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, κ. Μαριόγκα Φραγκάκη, η της επιμελήτριας που εργαζόταν στο τμήμα δεν έχει γίνει ακόμη αποδεκτή. Αυτό θα συμβεί αμέσως μετά την πρόσληψη μόνιμου γιατρού που αναμένεται αυτές τις ημέρες, ο οποίος, ωστόσο, όπως παραδέχεται η κ. Φραγκάκη, δεν έχει την απαιτούμενη εξειδίκευση στην ακτινοθεραπεία παίδων. Πάντως, η κ. Φραγκάκη τονίζει ότι η πρόσληψη του γιατρού είναι υπό δημοσίευση, ενώ αμέσως μόλις μείνει κενή η θέση τής υπό παραίτηση επιμελήτριας γιατρού, θα προκηρυχθεί, με στόχο να τη λάβει, ειδικός γιατρός με εξειδίκευση στη θεραπεία παιδιών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα "καίνε" την αγροτική παραγωγή » - https://t.co/F39w94GiDZ… -

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

"Αλιεύοντας" την είδηση