Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Πόλεμος για τις μπάρες στις εθνικές
Πόλεμος για τις μπάρες στις εθνικές

Πόλεμος για τις μπάρες στις εθνικές

Αρχές Ιουλίου. Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μεταβαίνει κατεπειγόντως στη Βοιωτία, στο 90ό χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Με τη συνοδεία των τοπικών τηλεοπτικών καναλιών, ο κ. Σπίρτζης επιβλέπει το «ξήλωμα» της μπάρας που είχε τοποθετηθεί μερικές ημέρες νωρίτερα από την παραχωρησιούχο Νέα Οδό και έκλεινε την παράνομη είσοδο σε παρόδια καφετέρια – εστιατόριο. Οι του, πύρινες: «Οταν λέμε ότι είμαστε δίπλα στα προβλήματα του κόσμου, το εννοούμε», αναφέρει. Δεν διστάζει μάλιστα να απειλήσει τον υπάλληλο του υπουργείου, που εφάρμοσε τη νομοθεσία για την τοποθέτηση των μπαρών. «Εχουμε ξεκινήσει διαδικασία διαπραγμάτευσης για τις παραχωρήσεις (…). Αυτό φαίνεται ότι κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει. Και δυστυχώς αυτοί οι κάποιοι είναι μέσα και στον κρατικό μηχανισμό. Θα το καταλάβουν από σήμερα».

Θα μπορούσε να είναι απλά μια ακόμα τοπικής κατανάλωσης, λαϊκού περιεχομένου «δυναμική» εμφάνιση υπουργού, από τις τόσες στις οποίες μας συνήθισε το τις προηγούμενες δεκαετίες (τον χώρο του οποίου υπηρέτησε για πολλά χρόνια ο κ. Σπίρτζης, ως συνδικαλιστής στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας). Μόνο που, «διασώζοντας» έναν τοπικό επιχειρηματία και, στη συνέχεια προτείνοντας μια νομοθετική που θα διασώσει μερικούς ακόμα συνδεδεμένους κατά μήκος των κλειστών αυτοκινητοδρόμων, ο κ. Σπίρτζης θέτει σε κίνδυνο τους οδηγούς. Αυτό υποστηρίζει ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, που με ανακοίνωσή του καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τη συγκεκριμένη (που προβλέπει ότι οι υφιστάμενες απευθείας οδικές συνδέσεις με κλειστούς αυτοκινητόδρομους καταργούνται, εφόσον σε αυτούς έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν στα προβλεπόμενα σημεία οι σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών, ειδάλλως διατηρούνται έως την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας τους).

«Η συγκεκριμένη διάταξη αντιβαίνει απολύτως τις αρχές της επιστήμης σχετικά με την της στους αυτοκινητοδρόμους. Τα ατυχήματα που προκύπτουν από τέτοιου είδους “ρυθμίσεις” είναι συνήθως ιδιαίτερα σοβαρά, καθώς σε αυτά εμπλέκονται οχήματα με πολύ διαφορετικές ταχύτητες (συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν προβλέπεται η διαμόρφωση λωρίδων επιβράδυνσης και επιτάχυνσης). Η ανεξέλεγκτη είσοδος- έξοδος οχημάτων σε αυτοκινητόδρομο από μη μελετημένες προσβάσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για όλους τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου», αναφέρει ο Σύλλογος. «Σε καμία περίπτωση όμως η μη ολοκλήρωση των ΣΕΑ δεν πρέπει να αποτελεί λόγο νομιμοποίησης παράνομων και επικίνδυνων συνδέσεων του αυτοκινητοδρόμου με παρόδιες εγκαταστάσεις», καταλήγουν.

Πηγή: kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση