Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ελλάδα αποστέλλει η Ε.Ε.
Πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ελλάδα αποστέλλει η Ε.Ε.

Πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ελλάδα αποστέλλει η Ε.Ε.

Επιπλέον πυροσβεστικά εροσκάφη γι τον έλεγχο των πυρκαγιών αποστέλλει η , μετά από αίτημα της Ελλάδας, όπως αναφέρεται σε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Σε λίγες ώρες, η ΕΕ ήταν σε θέση να ανταποκριθεί χάρη στη Γαλλία που διαθέτει αεροσκάφη πυρόσβεσης τα οποία έχει παραχωρήσει εθελοντικά στην κοινή δεξαμενή των μέσων πολιτικής προστασίας της ΕΕ», τονίζεται χαρακτηριστικά.

«Η ΕΕ βοηθάει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση αυτής της φυσικής καταστροφής», δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για την ανθρωπιστική και διαχείριση κρίσεων, Χρήστος .

«Έχουμε αντιδράσει ταχέως και με πλήρη αλληλεγγύη στο κάλεσμά της Ελλάδας για . Η Επιτροπή είναι ευγνώμων προς τη Γαλλία για την άμεση απόκρισή της. Συνεχίζουμε τη στενή επαφή μας με τις αρμόδιες αρχές στην », συμπλήρωσε.

Η Γαλλία συνεισφέρει με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair και ένα αεροπλάνο συντονισμού. Σύμφωνα με την της Επιτροπής, αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουν ενεργοποιηθεί αεροπλάνα από τα εθελοντικά μέσα πολιτικής προστασίας της ΕΕ για την των δασικών πυρκαγιών.

Τα αεροσκάφη θα φτάσουν στην Ελλάδα σήμερα το απόγευμα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση