Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Βόλου οι αυτοαπασχολούμενοι
Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Βόλου οι αυτοαπασχολούμενοι

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Βόλου οι αυτοαπασχολούμενοι

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Βόλου έκαναν σήμερα το πρωί οι αυτοαπασχολούμενοι, ζητώντας στήριξη από την κυβέρνηση, γιατί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα και να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

 

Όπως ελέχθη, το επόμενο διάστημα αναμένεται 10 πρακτορεία του στη Μαγνησία να βάλουν λουκέτο.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Δημήτρης Λούμας , τόνισε ότι τα που πάρθηκαν το τελευταίο διάστημα σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων, αλλά προωθούν περισσότερο τα μεγάλα συμφέροντα και τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ενίσχυση των 800 € δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες μίας οικογένειας, ενώ  χρειάζεται οι αυτοαπασχολούμενοι να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις μέσα από τη μαζική συμμετοχή στα τους.

Ο  Στέφανος Τύμπας πρόεδρος σωματείο πρακτόρων , ανέφερε ότι περισσότεροι από τους μισούς πράκτορες δεν έχουν καταφέρει να πάρουν τα 800 € με το πρόσχημα ότι είχαν μηδενικό ΦΠΑ και εμφανίζονταν ως ανενεργοί.

«Η πραγματικότητα από την ώρα που ανοίξαμε είναι πολύ σκληρή. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να μας φορτώνει με δάνεια ως λύσεις», ανέφερε.

Οι πράκτορες ζητούν επιδότηση και την ικανοποίηση απλών αιτημάτων όπως πιο φθηνό ρεύμα, ενοικίου έως το τέλος του χρόνου.

“Διαδηλώνουμε για τη δυσαρέσκειά μας και θέλουμε να καταφέρουμε να βάλουμε σε μια κοινή οργάνωση όλους τους αυτοαπασχολούμε της περιοχής και όλους τους μικροεμπόρους που μαζί με τους εργαζόμε πλήττονται από την κρίση που στην πραγματικότητα έχει προκύψει από ένα ανεπαρκές που έχει η κυβέρνηση. Δεν ξέρουμε τι μέρα ξημερώνει για τα μαγαζιά μας καθώς απειλούμαστε με λουκέτα», ανέφερε. Ο κ. Τύμπας μίλησε για 70% του τζίρου την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των πρακτορείων και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 50%, ενώ τα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για τα έξοδα, ούτε για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους και τους εργαζόμενους.  Θεωρώ ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε πολλά λουκέτα σε πρακτορεία. Ο πρόεδρος των πρακτόρων εκτίμησε από τα 70 πρακτορεία που λειτουργούν στον Βόλο,  λουκέτο θα μπει στα 10.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση