Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Βόλου οι αυτοαπασχολούμενοι
Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Βόλου οι αυτοαπασχολούμενοι

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Βόλου οι αυτοαπασχολούμενοι

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Βόλου έκαναν σήμερα το πρωί οι αυτοαπασχολούμενοι, ζητώντας στήριξη από την κυβέρνηση, γιατί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα και να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

 

Όπως ελέχθη, το επόμενο διάστημα αναμένεται 10 πρακτορεία του ΟΠΑΠ στη Μαγνησία να βάλουν λουκέτο.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Δημήτρης Λούμας , τόνισε ότι τα μέτρα που πάρθηκαν το τελευταίο διάστημα σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων, αλλά προωθούν περισσότερο τα μεγάλα συμφέροντα και τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ενίσχυση των 800 € δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες μίας οικογένειας, ενώ  χρειάζεται οι αυτοαπασχολούμενοι να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις μέσα από τη μαζική συμμετοχή στα σωματεία τους.

Ο  Στέφανος Τύμπας πρόεδρος σωματείο πρακτόρων Μαγνησίας, ανέφερε ότι περισσότεροι από τους μισούς πράκτορες δεν έχουν καταφέρει να πάρουν τα 800 € με το πρόσχημα ότι είχαν μηδενικό ΦΠΑ και εμφανίζονταν ως ανενεργοί.

«Η πραγματικότητα από την ώρα που ανοίξαμε είναι πολύ σκληρή. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να μας φορτώνει με δάνεια ως λύσεις», ανέφερε.

Οι πράκτορες ζητούν επιδότηση και την ικανοποίηση απλών αιτημάτων όπως πιο φθηνό ρεύμα, μείωση ενοικίου έως το τέλος του χρόνου.

“Διαδηλώνουμε για τη δυσαρέσκειά μας και θέλουμε να καταφέρουμε να βάλουμε σε μια κοινή οργάνωση όλους τους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής και όλους τους μικροεμπόρους που μαζί με τους εργαζόμενους πλήττονται από την κρίση που στην πραγματικότητα έχει προκύψει από ένα ανεπαρκές σύστημα υγείας που έχει η κυβέρνηση. Δεν ξέρουμε τι μέρα ξημερώνει για τα μαγαζιά μας καθώς απειλούμαστε με λουκέτα», ανέφερε. Ο κ. Τύμπας μίλησε για μείωση 70% του τζίρου την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των πρακτορείων και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 50%, ενώ τα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για τα έξοδα, ούτε για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους και τους εργαζόμενους.  Θεωρώ ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε πολλά λουκέτα σε πρακτορεία. Ο πρόεδρος των πρακτόρων ΟΠΑΠ εκτίμησε από τα 70 πρακτορεία που λειτουργούν στον Βόλο,  λουκέτο θα μπει στα 10.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύσκεψη με εκπροσώπους εργατικών σωματείων της Μαγνησίας #εργατικάΣωματεία #Μαγνησία - https://t.co/gQGPtduseg -

  • Στη Νίκη Βόλου η Χριστίνα Κοράνα #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/8N5ALu6U82 -

  • Αποτελέσματα αρχαιρεσιών στις εκλογές της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας - https://t.co/3OkLKh7PND… -

"Αλιεύοντας" την είδηση