Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Δίωξη κατά 13 υπαλλήλων ασφαλιστικών ταμείων για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης
Δίωξη κατά 13 υπαλλήλων ασφαλιστικών ταμείων για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης

Δίωξη κατά 13 υπαλλήλων ασφαλιστικών ταμείων για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης

Ποινική δίωξη γι πιστία στην υπηρεσία, σε βαθμό κακουργήματος, παρήγγειλε ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς , σε βάρος 13 υπαλλήλων τριών ασφαλιστικών ταμείων για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ στο δήμο ς.

Πρόκειται για υπαλλήλους που το διάστημα της υπεξαίρεσης, δηλαδή την περίοδο 1999-2008, υπηρετούσαν στα Ταμεία Υγείας και Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ και ΤΑΔΚΥ), όπως επίσης στο Ταμείο Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ).

Μελετώντας το πολυσέλιδο που συνέταξε η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, κατόπιν έρευνας την οποία διενήργησε η ίδια με προηγούμενη εισαγγελική εντολή, ο Αχ. Ζήσης ζήτησε από τον επίκουρο εισαγγελέα διαφθοράς να ασκήσει για κακουργηματική απιστία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα της οικονομικής επιθεωρήτριας, οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι όφειλαν να κάνουν τους προβλεπόμενους ελέγχους για τις παρακρατηθείσες των εργαζομένων στο δήμο ς και να εντοπίσουν τη ζημιά που υπέστησαν τα ταμεία τους. Σύμφωνα δε με το , από την υπεξαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων τα τρία ταμεία ζημιώθηκαν με 7,2 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι την υποχρέωση να αποδίδει κρατήσεις υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και υπέρ της εφορίας (εν προκειμένω τη Θ' ) είχε ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 20,5 ετών, πρώην ταμίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Σαξώνης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση