Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Πανηγύρεις Αγίων Αποστόλων
Πανηγύρεις Αγίων Αποστόλων

Πανηγύρεις Αγίων Αποστόλων

          Την μνήμη των Αγίων κι πρωτοκορυφίων Αποστόλων τιμά η Εκκλησία την Τρίτη 29/6.

Επίκεντρο του εορτασμού στην θα είναι ο ομώνυμος ναός της Νέας Ιωνίας, όπου την  παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός ς, χοροστατούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος  Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ο ς θα μεταδοθεί απ' ευθείας από τηλεοπτικό σταθμό, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Μητροπόλεως στο youtube.

Στις 10μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 π.μ.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του επισκόπου Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί απ' ευθείας από  τηλεοπτικό σταθμό , τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της  Μητροπόλεως στο youtube.

Στις 7.30 μ.μ. θα τελεστούν ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση των Αγίων Αποστόλων .

Στις 9.30 μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 π.μ.

Υπενθυμίζεται ότι στον πανηγυρίζοντα ναό της Νέας Ιωνίας φιλοξενείται τεμάχιο του  Λειψάνου του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, το οποίο θα παραμείνει προς προσκύνηση, έως την Τετάρτη 30/6, οπότε θα αναχωρήσει αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία.

 

Την Μνήμη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι ναοί:

 

Πέτρου και Παύλου Αργαλαστής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Παναγιώτου Παναγιώτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Πέτρου και Παύλου Κατηχωρίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Πέτρου και Παύλου Σκλήθρου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, γενικού αρχιερατικού επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Η Αποστόλων

          Την  Δώδεκα Αποστόλων τιμά η Εκκλησία  την Τετάρτη 30/6.

Στην  Μητρόπολη πανηγυρίζουν οι κάτωθι ναοί:

 

Αγίων Αποστόλων Αγριάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Αγίων Αποστόλων Παλαιοκάστρου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Κωνσταντίνου Φλάκη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Ιωάννου Ντίνου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Αγίων Αποστόλων Κωφών Αλμυρού

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, αρχιερατικού επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Αγίων Αποστόλων Νερομύλων Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νικοδήμου Αγαθονίκου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Αθανασίου Μακρή, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση